GEYVE İLÇEMİZİN “IHLAMURUNU” TÜM DÜNYAYA TANITTIK

Geyve İlçemizi Dünya'ya Tanıtalım Projesine GeyveHaber Olarak Devam Ediyoruz.
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ

GeyveHaber ve TRT Haber ile birlikte  Geyve İlçemizi tüm Dünya ve Türkiye’ ye Tanıtma projesi kapsamında geçen hafta Setçe köyünde ıhlamur toplayan köylülerimizle beraberdik. Ülkemizin ulusal kanalı TRT Haber’ de haber ve kültür programlarında yayınlanacak programlarımız tüm dünyaya ilçemizin ıhlamurumuzu    tanıtmış olacağız. Programımızı ayrıca GeyveHaber internet sitemizden siz değerli takipçilerimize sunacağız. 

Ihlamurlarımız  çiçek açtı. İlçemiz ve köylerimiz ıhlamur kokuyor. Kış aylarında kendine has kokusu ve şifasıyla vazgeçilmez olan ıhlamur çiçeği Geyve ilçemizde toplanmaya başladı. Özellikle kış aylarında mutfağımızdan eksik olmayan içeceğimizdir   ıhlamur. Birçok ailenin geçim kaynağı olan bu şifalı çiçek ilçemizde ve köylerimizde gencinden yaşlısına herkes tarafından toplanıyor. Yaklaşık 15 günlük bir toplama süresi olan ıhlamur çiçeği ,  dallardan tek tek toplanıyor, tehlikeli yükseklikte  olanlar ise dalları kesiliyor.

Köyümüzün en yaşlılarından Emine Yılmaz ninemiz açıklamasında ; “ Ben 73 yaşındayım. Ben bildim bileli ıhlamur içerim,  karaçay bana dokunur. Gelir kaynağımız ıhlamur, onun için ıhlamur’u toplarız, toplayamadıklarımızı keseriz, kuruturuz.  Alıcısı gelir ,satarız, devamlı işimizdir bu.  Başka bir gelirimiz yok. Kışın grip ve soğuk algınlığı için sobamızın üstünden indirmeyiz. Toplama şartları zor, dal kırılır ama işi bilenler buna tedbir alır alamayacağı dalı keser. Kesilen ağaçlardan, bu sayede seneye daha fazla verim alınıyor. Yüksek bir fiyata satarız. Şu an da 40-50 TL gibi civarda giden rakamlarda satıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs