Tarihe yolculuk...

Karaçam Şehit Recep Demir İlköğretimokulu öğrencileri Kuvayi- Millîye Müzesi’ni gezdi
Editör Editör

Geyve Karaçam Köyü Şehit Recep Demir İlköğretimokulu öğrencileri, Alifuatpaşa beldesindeki Kuvay-i Millîye Müzesi’ni gezdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında müzeyi ziyaret eden öğrenciler, tarihe kısa bir gezinti yaptı...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Geyve’nin Karaçam Köyü Şehit Recep Demir İlköğretimokulu öğrencileri, Alifuatpaşa beldesinde bulunan ve Türkiye’deki ilk ve tek olma özelliğinine sahip tarihî Kuvay-i Millîye Müzesi’ni gezdi. Okul Aile Birliği yöneticisi Sinem Er ve okul görevlisi Osman Ölmez’in nezaretinde Alifuatpaşa beldesine gelen öğrenciler müzedeki tarihî eşya ve belgeleri inceledi.


TARİHE YOLCULUK: Kurtuluş Savaşı’ndaki millî mücadeleye sahne olan beldenin o tarihlerden izler taşıyan görüntü ve belgeleri gören öğrenciler tarih bilgilerini pekiştirdi. Beldeye adı verilen millî mücadele kahramanı Ali Fuat Cebesoy Paşa’nın kişisel eşyaları, fotoğrafları ve mücadele yıllarında ortaya koyduğu başarıları simgeleyen görüntüleiri izleyen öğrenciler tarihe kısa bir yolculuk yapmış oldu.


ALİFUATPAŞA İLÇE OLMALI: Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Ali Fuat Cebesoy’un mezarının bulunduğu, tarihi ve kültürel geçmişiyle önemli bir belde olduğunu belirten Şehit Recep Demir İlköğretimokulu öğrenci ve velileri, bu beldenin ilçe olmayı hakettiğini belirtti.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs