GEYVE BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ İLE RÖPORTAJ

.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

YENİ YÜZ YILIN GEYVE’SİNİ ORTAK AKIL İLE OLUŞTURACAĞIZ

 

Mehmet Aydoğan, Geyve Belediye Başkanı Selçuk Yıldız'la röportaj yaptı. Başkan Yıldız “Yeni yüz yılın Geyve’sini ortak akıl ile oluşturacağız.” dedi.



SELÇUK YILDIZ KİMDİR?

Sayın başkanım sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Selçuk Yıldız, 1982 yılında Geyve’de doğdum. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum. Belediyeciliğe ilk olarak Alifuatpaşa Belde Belediyesi’nde Özel Kalem müdürü olarak başladım. 2014 yılında Büyükşehir yasası ile beldelerin kapatılıp ilçe belediyelerine bağlanınca Geyve Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde 2022 yılına kadar iş hayatıma devam ettim. 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı olarak göreve talip olduk. Hemşehrilerimizin teveccühü, Rab’bimin izniyle Geyve Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Evli ve 4 çocuk babasıyım. 

GÜZEL İNSANLARI ÖRNEK ALDIM
 

Siyasete girme fikriniz nasıl oluştu. Örnek aldığınız bir siyasetçi var mı? Başkan adaylığınız süreci ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Siyasete çocuk yaşlarda o dönemki Refah Partisi’nde başladım. Dünyaya bir pencereden bakan, Geyve ve ülke sevdalısı bir birey olarak yetiştim. Rahmetli babamın bizleri yetiştirmesi de belirli bir çizginin içinde oldu. O sebeple siyasete; ilçemize, milletimize, ülkemize hizmet etme mücadelesi olarak baktım ve o minvalde çocuk yaşlarda siyasete girdim. Örnek aldığımız siyasetçiler tabi ki var. Ülkemize hizmet etmiş birçok siyasetçinin özelliğini, iyi özelliğini kendimde yaşama gayreti içerisinde oldum. Necmettin Erbakan’ın mücadeleciliği, Alparslan Türkeş’in milliyetçiliği, Bülent Ecevit’in halkçılığı, Turgut Özal’ın birleştiriciliği, Devlet Bahçeli’nin bilge tavrı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iletişim stratejisi ve siyasi liderliği, Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın nezaketi, öneri ve projeler sunan siyaset anlayışı gibi. Fakat örnek bir siyasetçi derseniz, aklıma ilk gelecek olan isim kuşkusuz şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu olur. 


BEYTÜL MALA EL SÜREN BİZİM EKİPTE YER ALAMAZ


Başkanlık makamına oturduğunuz zaman ilk icraatiniz belediyeye “Rüşvet alan da veren de melundur.” Hadis-i Şerifini yazmak oldu? Bu söze uyuluyor mu?
Değerli hocam, bahsettiğiniz hadis-i şerif Refah Belediyeciliğinin 1994 yıllarında kazandığı belediyelerde uyguladığı ve belediyelerin girişine astığı hadis-i şeriftir. İlk başta da dedim; dünyaya belirli bir pencereden bakan ve ideolojisi olan biriyim. “Rüşvet alan da veren de melundur.” Hadis-i şerifini uygulamayan personelin gözünün yaşına bakmam. Tespiti halinde derhal gereğini yaparım. Belediyeyi belirli başlı ilkeler üzere yönetiyoruz. Rüşvet, rant, görevi istismar gibi beytü’lmala el sürecek kişiler bizim ekibimizde yer alamaz. Bunlar yer alamadığı gibi vatandaşı tersleyen, hizmeti öteleyen kişilerde bizimle aynı yolda yürüyemezler. 

İSRAF HARAMDIR

Tasarruf tedbirleri nedeniyle makam aracını sattınız. Çok güzel olan bu icraatinizin tüm kurumlarca uygulanmasını ister misiniz?

Geyve Belediyemize ait Mercedes marka bir makam aracımız vardı. Tasarrufa ilk kendimizden başlamak adına bu makam aracını iki adet minibüs ile takas ettik. Şimdi bu minibüsler vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Devletimiz de zaten yayınlanan “Tasarruf Genelgesi” ile tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladı. Kişi en başta kendisinden mesuldür. O sebeple tüm kurumların da israfa sebebiyet vermeden çalıştığına ve çalışacağına inanmak istiyorum. 


GEYVE’MİZ İÇİN HAYALLERİMİZ BÜYÜK

Belediye başkanı olmadan evvelki hayalinizi, başkan olunca bulabildiniz mi?

Belediye başkanlığı için 10 yıldır çalışan ve bu yolda mücadele veren bir kardeşinizim. Geyve’miz ve Sakarya’mız için hayallerimiz büyük. Ayaklarımızı yere sağlam basarak büyük hayaller ile ilerledik. Belediye Başkanlığı görevine başladığımızda da aynı hayallere sarılarak yolumuza devam ediyoruz. Keşke belediyemizin maddi durumu bir tık daha iyi olsaydı, daha hızlı adımlar atabiliriz. Fakat bizler çözüm yolu bulma, proje üretme makamıyız. Borcu, maddi durumları bir kenara bırakıp proje üretiyoruz, üreteceğiz. Geyve için, Sakarya için ürettiğimiz projelere engeller koyulursa da çıkar vatandaşımıza açıklarız. Vatandaşımız bu noktada gereğini her zaman yapmıştır, yapar da. 

GEYVE İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Sayın Başkanım, "Halka hizmet, Hak'ka hizmettir" düşüncesiyle Geyve’de hizmetten hizmete koşuyorsunuz. Size 24 saat yetiyor mu?

Henüz 6 ay dolmadan birçok çalışmayı yapıyoruz. İlçemiz maalesef birçok eksik ile bu güne geldi. Artık daha hızlı hareket etme ve Geyve’yi hak ettiği seviyeye çıkartma zamanı. O sebeple 24 saat yetmezse günü bitirmeden devam etmemiz gerekirse yeni güne devam edeceğiz. Bu göreve talip olurken zorlukları biliyorduk, ekibimiz ile canla başla çalışıyoruz, canla başla çalışmaya da devam edeceğiz. 

GEYVE İÇİN PROJELERİMİZ ÇOK

Sayın başkanım, Geyve ile ilgili projeleriniz nelerdir?

Son 10 yılda Geyve Belediye Başkanlığı hedefi ile çalışmalar sürdürmüş bir kardeşinizim. Geyve’nin sorunlarını ve çözüm sağlayacak projelerini biliyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Geyve’nin eğitimde kalitesini yükseltecek çalışmalar yapacağız. Bu noktada Online Dershane projemize büyük önem veriyorum. Geyve’nin sosyal yaşam alanlarını arttıracağız. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güzel zaman geçirebileceği semt parkları, sosyal donatı alanları oluşturacağız. Geyve’de çiftçimizi destek verecek “Geyve Birlik” isminde kooperatifi belediyemiz öncülüğünde oluşturacağız. Kadınlara yönelik çalışmalar ile Geyveli kadınları sosyal hayatta daha aktif hale getireceğiz. Gençlerimizi her alanda destekleyecek çalışmalar ile Geyveli gençler eğitimde, sosyal hayatta, sporda hem de girişimcilik anlamında her zaman yanında olan bir belediye görecekler. Geyve’de her kesimin sorunlarına çözüm üreten ve Geyve’yi geleceğe taşıyacak onlarca projemiz ile Yeni 
Yüzyılın Geyve’sini oluşturacağız. 

GEYVE İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Mesai arkadaşlarınıza, siyasi parti arkadaşlarınıza diyeceğiniz var mı?

Mesai arkadaşlarımıza Geyve için canla başla bizimle birlikte mücadele ettikleri için teşekkür ediyorum. Ve durmadan yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz diyorum. 

İlçemizdeki tüm siyasi partiler ile ortak akıl ile ilçemize eserler kazandırma gayretinde olan bir belediye başkanı olarak tüm siyasi partileri Geyve çatısı altında, Geyve için birlikte çalışmaya ve birlikte üretmeye davet ediyorum. 


TÜRK BAYRAĞI ROZETİ İLE HİZMETE DEVAM

Sayın Başkanım, Yeniden Refah Partisinden başkan seçildiniz. AK Partiye geçme teklifi gelse ne dersiniz? İleride milletvekili olmanız için teklif gelirse ne düşünürsünüz?

Şu an tek bir düşüncem var Geyve’ye hizmet. Yerel seçimler sonrasında parti rozetini çıkarttık ve Türk Bayrağı rozeti ile yola devam ettik. Geyve Belediye Başkanı olarak 5 yılda ilçeye ne kazandırabiliriz nasıl eserler bırakabiliriz düşüncesiyle çalışıyoruz. Başka hiçbir şeyi kafamıza takmıyoruz. 5 yıl boyunca istikamet üzere durup Geyve’ye hizmet etmekten başka bir şey de düşünmeyeceğiz. 

ÜLKEMİZİ GENÇLERLE BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ

Okullar açıldı. Geleceğin teminatı olan gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Gençlerimizden tek bir ricam var; eğitimlerine önem vermeleri… Geyve’nin ve ülkemizin bugünü de yarını da gençlerimizdir. O yüzden eğitimlerine önem verecekler, çalışacaklar, üretecekler ve vatana millete hayırlı birer birey olarak, ülkemizin geleceğini bizlerle birlikte onlar da inşa edecekler. 

OY İÇİN YALAN SÖYLEYEMEM

Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

Belediye Başkanlığına adaylık sürecinde, ilçemizi sokak sokak, hane hane gezdik. O süreçte bir hane de yaşadığımız bir diyalogu asla unutmuyorum. Vatandaşımızın bir talebi oldu. Biz de “Kesin söz veriyorum dersem yalan söylemiş olurum. Oy için yalan söyleyemem ama bu talebinizi yerine getirmek için mücadele ederim.” dedik. Vatandaşımız bize dönerek; “Bugüne kadar herkes tamam söz hallederiz.” dedi. İlk defa siz oy almak için yalan söylemem ama ne gerekirse yaparız dediniz. Oyum senin dedi. Bu durumu asla unutmam. 


TEŞEKKÜRLER

Son olarak söylemek istediğiniz var mı?

Bizlerle röportaj yaptığınız ve bize bu fırsatı verdiğiniz için sizin şahsınızda tüm basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. 

Bize zaman ayırdığınız için biz de teşekkür eder, başarılar dileriz.
 
 

 

#geyve #yildiz #roportaj #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs