Alifuatpaşa ilçe olmak istiyor

Alifuatpaşa beldesinin ‘ilçe’ yapılması yolunda önemli adımlar atan Alifuatpaşalılar şimdiden ilçe olmanın havasını yakaladı.

Editör Editör

Tarihi ve kültürel geçmişiyle Sakarya ve ülkemizin önemli yerleşim birimleri arasında yer alan Alifautpaşa artık kabuğuna sığmıyor. Alifuatpaşalılar genel seçim yaklaşırken, ülke gündeminde büyükşehir sayısının artırılması, ve Sakarya gündemindeki Sakarya Büyükşehir sınırlarının genişletilmesi ve yeni ilçelerin oluşması yönünde gelişen haberlerden yola çıkarak, Alifutpaşa’nın ilçe yapılması isteğini gündeme taşıdı.

Sivil İnisiyatif Gurubu iş başında

Beldede bu yönde başlatılan sivil bir oluşum Alifuatpaşa'yı ilçe yapacak her fedakârlığa hazır olduklarını belirtiyor. Beldede kurulan “Alifuatpaşa İlçe Olsun Sivil İnisiyatif Gurubu” adı altında biraraya gelen, sivil toplum örgütleri, esnaf, işadamı ve medya mensuplarınca oluşturulan bir konsorsiyum, imza kampanyası ile ilçe hareketini başlattı.

 “İlçe sözü” aldılar

Belde halkı ilçe olma yolunda kenetlenmiş durumda ve bunun gerçekleşeceğine inançları tam. Bölgeyi ziyaret eden Sakarya Milletvekillerinin Alifuatpaşa’nın ilçe yapılması için gereken herşeyi yapacakları sözünü vermeleri, belde halkını ümitlendirdi ve buna kesin gözü ile bakılıyor.

Başkan desteği

Alifuatpaşa’nın ilçe olması yolunda başlatılan çalışmaların tamamen sivil bir inisiyatif düziyinde ve bir halk hareketi olarak yürütülmesi dikkati çekiyor. Bu yolda öne çıkan oluşumun tamamen siyasetten uzak ve partilerüstü bir tutumla yürütülmesi beldedeki her kesimden insanın kenetlenmesine neden oldu. Bu çalışmalara en büyük destek ise Alifuatpaşa Belediyesi’nden geldi. Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, “Beldemizin ilçe yapılması için oluşturulan sivil inisiyatif gurubunu sonuna kadar destekliyoruz. Bunu her ne kadar siyasi irade çözecek olsa da, konuya halkın katılımı büyük bir sinerji oluşturdu. Bu konuda sağlanan bütünlük bizi sonuca götürüceğinin en büyük göstergesi”diye konuştu.

Alifuatpaşa’nın ilçe olması için tüm koşulların mevcut olduğunun altını çizen Başkan Çalık, Alifuatpaşa’nın ilçe olmayı çoktan haketiğini belirterek, “Alifuatpaşa bu tarihi fırsatı geç de olsa yakalayacak ve ilçe olarak çok daha iyi bir konuma geleceğiz” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs