Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Geyve İlçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı.
Editör Editör

Yoğun yağış altında yapılan, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Törenine tüm kurum amirleri ve kalabalık vatandaş gurubu katıldı.
Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri çerçevesindeki tebrik töreninde; İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Jan. Üstğm. Lütfü Varol ve Belediye Başkanı Murat Kaya tebrikleri Kaymakam Makam Odasında kabul etti.
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı yoğun yağmur nedeniyle Kapalı Pazar Yerinde yapıldı. Programa vatandaşlar da ilgi gösterdiler.
Kutlama programı; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören alanındaki öğrencilerin ve vatandaşların Bayramlarını kutlamaları ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra İlçe Kaymakamı Akbıyık günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam konuşmasında özetle: “ Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu güne temel amacımız değişmemiştir. Türkiye Cumhuriyetinin temelindeki iddia; vatandaşlarını çağdaş, demokratik ve uygar bir devletin vatandaşı yapmaktır. Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma projesi, Türkiye’yi evrensel hukuk prensipleri ile buluşturmuştur. Bu bağlamda ırk, dil, din ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri, toplumsal bütünlüğümüzü sağlayan Cumhuriyetin temelini oluşturmaktadır.” Dedi.
“Cumhuriyetçili İlkesi” konulu konuşmayı; METEM Öğrencisi Özlem Tekneci yaptı.
Geyve Anadolu Lisesi Öğrencisi Sibel Yüksel “Bayrak ve Cumhuriyet”
METEM Öğrencisi İlknur Şenol “Bu Gün” adlı şiirleri okudu.
Cumhuriyetin 87. yıldönümü nedeniyle İlköğretim Okulları arasında düzenlenen “Cumhuriyet” konulu şiir, resim, kompozisyon ve atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilerin ve İlköğretim Okulları Öğretmenleri arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı. 3. Ödüllerini Belediye Başkanı Murat Kaya,
2.Ödüllerini Garnizon Komutanı Üstğm. Lütfü Varol, 1.Ödüllerini Kaymakam İdris Akbıyık verdi.
Geyve HEM Müdürlüğü organizesinde; Atatürk, Kazımpaşa, Geyve ve Gazipaşa İÖO öğrencileri “Geyve Yöresi Oyunları” sergilediler.
Tören geçişi, Geyve Teknik Lise ve Teknik Eğitim Merkezi Bando Takımı eşliğinde yapıldı.
Kutlama programını; Geyve İÖO Md.yard. Soner Bulut ve Geyve İÖO Türkçe Öğr. Şehla Ordu sundu.

Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs