Aile Hekimi Dr. Akın Bey İle Röportaj

Geyve Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Akın Okumuşoğlu ile arkadaşımız Hanife Tetik, görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

Sağlığımızı ellerine emanet ettiğimiz doktorlarımız… Hastane odaları koridorları onlar için belki de evlerinin en değerli birer köşeleri. Bazen hayatlarını dahi feda edecek kadar özveriyle çalışır hayallerini rüyalarını hep hastalarına ayırırlar. Ailelerinin birer parçaları olmuşlardır hastaları. Aile hekiminden başhekimine kadar uzanan serüvenleri hastaları sağlıklarına kavuşunca artık huzura ermişlerdir. Geyve Aile Sağlığı Merkezi bu günlerde kış mevsiminin verdiği yoğunluk ile meşgul olmasına rağmen biz öğrencilerine kapılarını açtı. Yapmış olduğum röportajım için bütün doktor ve merkez çalışanlarına şükranlarımı sunarım. HANİFE TETİK

 

*Bize kendinizi tanıtır mısınız?

 Adım AKIN OKUMUŞOĞLU. 1976 yılında Almanya’da doğdum. 2003 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Geyve Aile Sağlığı Merkezinde 4 yıldır aile hekimliği yapıyorum.

 

Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Mesleğimi sevdiğim ve layıkıyla yapabileceğime inandığım için seçtim.

 

Doktorluğa nasıl başladınız?

Mezun olunca özel bir poliklinikte çalıştım, askere gittim daha sonra Geyve de göreve başladım.  

 

Görevinizi bizlere de tavsiye eder misiniz?

 Ederim, çünkü doktorluğu seçecek birinin sabırlı ve mesleğini seven, zorluklarına katlanabilen biri olması gerekir.

 

Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?

İlkokul öğretmenim yıllar sonra çalıştığım polikliniğe geldi ve onu muayene ettim. O da benimle gurur duyduğunu söyledi.

 

Görevinizle ilgili bazı hizmetlerinizi söyler misiniz?

Gelen hastalarım genellikle  soğuk algınlığı gibi ayakta tedavi edilecek şikayetler ile gelenlerdir. Bazen bizim uzmanlık alanımızın üzerinde gelen hastalarımız oluyor. Onları yaptığımız tahlillerden sonra üst hastanelere sevkediyoruz. Ayrıca evlerde yatalak olan hastalarımız var. Onlara da evlere bizat giderek hizmet vermekteyiz. Ayrıca ilaçlarını ilçe merkezine gelip alamayan hastalarımız var. O hastalarımız ilaçlarını evlerine teslim ediyoruz.

 

 

Eğitimle ilgili düşünceleriniz Nedir?

Eğitim önce ailede başlar. Ailedeki eğitimin ilerisi için çok iyi olacağına inanıyorum. Eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle kırsal kesimlerde köy okullarının alt yapısının düzelmesi ve nitelikli eğitimcilerin olması gerektiğini düşünüyorum.

 

Öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Önce kendilerine saygılı olsunlar. Bu şekilde başkalarına da saygılı olabilirler. Hangi mesleği yapabileceklerine inanıyorlarsa ona göre çalışmalılar. Disiplinli ve akılcı düşünen herkesin her istediğini yapabileceklerini düşünüyorum. Sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum.

 

Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

Mesleğimi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Bugüne kadar kimseye kendimi beğendirmeye çalışmadım. İnsanlar beni sevse de sevmese de ben mesleğimi seviyorum. Yaptığım hizmetlerden dolayı da en azından kafalarında benimle ilgili iyi düşünceler kalmasını isterim.

 

Son olarak bize söylemek istediğiniz var mı?

Kimse kimsenin kalbini kırmasın,saygılı olsun, çalışsın, okusun ve sabretsin.

 

Sayın Hocam, röportajımıza zaman ayırdığınız ve gösterdiğiniz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederiz.

 

Ben teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim.

 

Hanife TETİK

(Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi)

 

Mehmet AYDOĞAN

 Geyve Haber

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs