Düzce 11.Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapıyor

Uluslararası Dil ve Kültür Şöleni Türkçe Olimpiyatları, Düzce Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) işbirliği ile ilk defa Düzce’de gerçekleşecek.


Editör Editör
11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene “Evrensel Barışa Doğru”sloganıyla başlıyor. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları’na bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrenci katılacak. Türkçe Olimpiyatlarının Düzce bölümünde ev sahipliği yapan ve ana sponsorluğunu üstlenen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Bayram, uluslararası nitelikteki ve geleneksel hale getirilen Türkçe Olimpiyatlarının sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek ‘ İlk kez Düzce’de böyle bir etkinlik düzenleniyor. Türkiye’nin,Türkçe’nin ve Düzce’nin tanıtımında bu tür etkinliklerin önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir’ dedi.

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır da basın toplantısında Türkçe Olimpiyatlarının kapsamı hakkında bilgi verdi. Çakır “Dünyanın farklı ülkelerinde, Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 140 ülkeden 2000 finalist öğrencinin katılacağı 11. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrenciler şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Geçtiğimiz yıl Türkçe Olimpiyatları’nın10. yılı, Türk okullarının 20. yılı olması sebebiyle büyük bir coşkuyla gerçekleşen etkinlikler, bu yıl da büyüyerek tüm Türkiye’yi saracak” dedi.

Bu yılki slogan: Evrensel barışa doğru
10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda ‘Sevgi dili Türkçe’, ‘Aynı dili konuşuyoruz’,‘Gelin tanış olalım’, ‘İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda ‘Evrensel barışa doğru’ diyecek.

Türkçe Olimpiyatları ilk defa Düzce’de düzenleniyor
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) işbirliğiyle DÜZCE Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkçe Olimpiyatları ilk defa Düzce’de gerçekleşecek. 4 Haziran günü Saat 21.00’da Anıtpark Meydanı’nda 30 Ülkeden 70 Öğrencinin katılımıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları’nda şarkı, şiir, halk oyunları gösterileri sahnelenecek.

İl etkinliğine katılan ülkeler
Portekiz, Güney Afrika, Moğolistan, Tanzanya, Mısır, Bosna-Hersek, Endenozya, Arnavutluk, Azerbaycan, Romanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti,Nijerya, Irak, Şili, Kanada, Tacikistan, Kazakistan, Kenya, Tanzanya, Madagaskar, Ukrayna, Norveç, Romanya, Moldova. Etkinliklerde 33 kız öğrenci 34 erkek öğrenci bulunacak.

Mustafa Hamdullah ERGİN
GEYVE HABER

Düzce Belediye başkanı İsmail Bayram

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs