Çomu, Finlandiya Fahri Konsolosu Oldu

Sunar Grup CEO'su Hüseyin Çomu, Finlandiya ile kurduğu pozitif ilişkiler çerçevesinde fahri konsolosluğa getirildi.
Editör Editör

Çomu, Park Zirve Tesisleri'nde gerçekleşen resmi açılış töreniyle konsolosluk beratını Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin elinden aldı.

Nina Vaskunlahti, fahri konsolosların sorumlu oldukları bölgenin birer diplomatik temsilcisi olduklarına vurgu yaptı. Hüseyin Çomu'ya kültürel, ticari, turizm alanlarında her zaman yardımcı olacaklarını ve Finlandiya ile Türkiye'nin karşılıklı ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Böyle bir görevi üstlenmekten gurur duyduğunu kaydeden Hüseyin Çomu, "Fin vatandaşlara ihtiyaç duydukları konularda gerekli yardımı sağlamak, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, eğitim ve kültür anlamında bilgi alışverişini sağlamak adına üzerime düşeni yapacağım." dedi.

Türkiye'ye Finlandiya'dan yılda 200 bine yakın turist geldiğini vurgulayan Çomu, bu turistleri özellikle Mersin, Hatay ve özellikle Adana'da ağırlamak istediklerini ifade etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs