Necip Fazıl şiir Dinletisi

Sakarya valisi Mustafa Büyük; Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç gibi şairlere ilham veren Geyve’de Şiir Gecesi düzenlenecek, dedi.
Ali ARICI Ali ARICI

Alifuatpaşa beldesine ziyarete gelen Sakarya valisi Mustafa Büyük ve İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz’ı; Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, AFP belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Sarıkaya ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Davetlilere; Sakarya nehri kıyısındaki parkta çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ŞİİR GECELERİ DÜZENLEYECEĞİZ
Sakarya valisi Mustafa Büyük, yaptığı açıklamada: “Geyve ve Sakarya nehri; Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç gibi birçok ünlü şaire ilham kaynağı olmuştur. Bunun için; Üstat Necip Fazıl’ın vefat ettiği 25 Mayıs’ta Alifuatpaşa parkında şiir dinletisi düzenleyeceğiz.

Eğer halkımız ilgi gösterirse, şiir dinletisini geleneksel hale getiririz, her sen farklı bir şair için şiir gecesi düzenleriz. Hatta Sezai Karakoç’u da davet ederiz. Sapanca Şiir Geceleri de 12 yıl önce başladı. Halkın katılımıyla geleneksel hale geldi.”dedi.


HATIRA FOTOĞRAF
Vali Büyük; Necip Fazıl ile Nazım Hikmet arasında geçen hatıralardan anlattıktan sonra, Geyve Kaymakamı idris Akbıyık, Geyve belediye başkanı Murat Kaya, AFP belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz’la birlikte Sakarya Nehri ve tarihi Alifuatpaşa köprüsüne nazır hatıra fotoğraf çektirdi.

Alifuatpaşalı 81 yaşındaki Mustafa Afacan, vali Mustafa Büyük’e hoş geldin diyerek, hatıra fotoğraf çektirmek istedi. Vali Büyük, Mustafa dedenin isteğini kırmayıp memnuniyetle fotoğraf çektirdi.

Mehmet AYDOĞAN
Geyve Haber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs