İstiklal Marşı, Şanına Layık Okundu

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri; Mehmet Akif’i anma ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 92.yıl dönümünde Milli Marşımızı şanına layık okudu.
Editör Editör

Geyve ASML Kültür Edebiyat Kulübü Rehber Öğretmeni Şeref Bulut’un düzenlediği programı; 12-A sınıfından Seda Erdem ile Rabia Hayta başarıyla sundu.

Tarih öğretmeni Ufuk Kasman, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: “İstiklal Marşı; bu milletin, dinini, vatanını, tarihini, kültürünü, azmini, ümidini, kahramanlığını bütün dünyaya haykıran bir şahlanış şiiridir. İstiklal Marşı; her zaman o inanç ve imanla okunmalı, marşta tekrarlanan iman, azim, inanç ve vatan sevgisi gibi temel değerler; nesilden nesile aktarılmalıdır.” dedi.

Esra Çelik, Asiye Keskin, Esra Kalender, Yıldız Şavlı, Sena Gül, Gamze Topal, Rabia Güner’den oluşan öğrenci korosu; öğretmen Ertan Karaoğlu, Zeynep Betül Turhan ve Hümeyra Korkmaz’ın sazları eşliğinde kahramanlık türküleri söyledi. Ayşe Esen, slâyt eşliğinde Mehmet Akif’in hayatını anlattı. Kübra Ulu Çanakkale Destanı’nı, Emine Kaymak Zulmü Alkışlayamam şiirini okudu.

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında jüri üyesi olarak görev yapan; öğretmen Derya Yaman, Şeref Bulut ve Ertan Karaoğlu, sıralamayı şöyle belirledi:
1.Yıldız Şavlı
2.Esra Çelik
3.Rabia Güner
Geyve ASML müdürü Ahmet Şengül, müdür yardımcısı Ahmet Akkuş ve öğretmenler, İstiklal Marşı’nı güzel okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Mehmet AYDOĞAN
Geyvehaber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs