Polis teşkilatının 163. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı

Polis Teşkilatımız 163 yaşında
10 Nisan 1845’de kurulan Türk Polis Teşkilatı 163. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Dün başlayan kuruluş kutlamaları 10 Nisan Perşembe gününe kadar sürecek. Kutlamalar tüm yurtta olduğu gibi Sakarya-Geyve’de de coşkuyla gerçekleştiriliyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN



İlçe Emniyet Müd.Vekili K.Murat TÜRKÖZ konuşmasını yaparken





Kaymakamlık İlçe Kültür Merkezinde Protokol Toplu halde





Törene katılan öğrenciler





Törene katılan Halk İlçe Kültür Merkezinde





Cumhuriyet Meydanında çelenk koyma töreninde





Öğrenciler ilçe kültür merkezinde







Kompozisyon,Resim ve şiir yarışmasında ödül alacak arkadaşlarını bekleyen öğrenciler.



 





Geyve Kaymakamı Seyfettin AZİZOĞLU Kompozisyon yarışmasında 1.ve 2.gelenle





Jandarma Bölük Komutanı Aykan ÖZSARI resim yarışmasında 1.2. ve 3. gelenle beraber





Belediye Başkan Vekili Salih ETİK Şiir yarışmasında 1. 2. ve 3. gelenle beraber



 


Polis Teşkilatının kuruluşunun 163. yıldönümü,bütün yurtta olduğu gibi İlçemizde de kutlandı.



 


Saat 10.00 da Çelenk konulduktan sonra,Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını müteakip İlçe Emniyet Müdür Vekili K.Murat TÜRKÖZ konuşmasında şöyle dedi:



 


10 nisan 1845 de kurulmuş olan Polis teşkılatımızın 163.yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Polis canı pahasına da olsa Vatanı,Bayrağı ve Milletini korumak için çalışır.Görevi başında Şehit düşen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet,kederli ailelerine başşağlığı dileriz. TÜRKÖZ sözlerini şöyle bitirdi:Görevimizin başında olup,hiçbir kimseden çekinmeden ve yasaların gerektirdiği şekilde korkusuzca görevimizi yerine getirmede kimsenin hiç bir kuşkusu olmasın dedi. Töreni müteakip,Geyve Kaymakamlık İlçe Kültür Merkezine geçildi. Kompozisyon, Şiir ve Resim çalışmalarında 1. 2. ve 3. gelenlere ödüller verildi. Kompozisyonda;1.Özge YALÇIN(Kazımpaşa İlköğretim),2.Kübra GÜLEÇ (Osmangazi İlöğretim),3.Pınar GÜVEN (Cemal Gürsel İlköğretim) gelirken, Resimde;1.Özlem YILMAZ(Osmangazi İlköğretim),2.Öznur ŞAHİN(kazımpaşa İlköğretim),3.Merve BULUT(Osmangazi İlköğretim)öğrencileri, Şiir'de;1.Yasin EFE(Cemal Gürsel İlköğretim), 2.Aycan AYTEKİN(Kazımpaşa İlköğretim), 3.Yıldız ŞANLI(Osmangazi İlköğretim)öğrencileri ödüllerini aldılar.


Protokol,Öğretmen,Öğrenci ve halka Kurabiye ve Meyve Suyu ikram edildi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs