Kenan Sofuoğlu'nun Hayatı Belgesel Oldu

Dünya Süpersport Şampiyonu motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nun hayatı belgesel oldu.
Ali ARICI Ali ARICI

Dünya Süpersport Şampiyonu motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nun hayatı belgesel oldu. 28 yaşındaki Kenan Sofuoğlu'nun ana sponsoru Red Bull, motor sporlarında Türkiye'ye ilk şampiyonluklarını yaşatan 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Supersport Dünya Şampiyonu olan sporcusunun belgeselini çekti.

Cengiz Yıldız'ın yönetmenliğinde Mojo FX yapım şirketi tarafından sürdürülen belgesel çalışmasında çekimler tamamlandı. Son çekimler Sofuoğlu'nun Sakarya'nın Serdivan İlçesinde Sapanca Gölü manzaralı villasında yapıldı. Şampiyon sporcunun annesi Nurhayat Sofuoğlu, akrabaları ve arkadaşları bir yarışını izlerken yapılan çekimi ilgiyle izleyen Kenan Sofuoğlu, kendisiyle ilgili bir belgesel yapıldığı için mutlu olduğunu söyledi. Motosiklet Federasyonu tarafından daha önce belgeselinin çekildiğini kaydeden Kenan Sofuoğlu, şöyle dedi:

"Ama bu daha kapsamlı bir çalışma. Bir haftadır çok yoğun geçiyor, sabah 06'da kalkıp çekimlere başlıyoruz. İşin en güzel kısmı da benim bile elimde olmayan görüntüler var. İnşaallah ben de herkesle birlikte izleyeceğim. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Kariyerim başından bu güne kadar olanlar; özellikle de şu anki hayatım yaşadıklarımız, geçmişteki yarış görüntülerim hepsi bir araya getiriliyor. Çünkü benim arşivimde de böyle görüntüler yok. Hiç birini de saklamadım. Yarışmaktan başka bir şey düşünmedim açıkçası."

Supersport Dünya Şampiyonası'nın 24 Şubat'ta Avustralya etabıyla başlayacak olan yeni sezonu da değerlendiren Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta testlerim başlıyor. Bir hafta boyunca yorulduk, inşaallah test sürecini de etkilemez. Pazartesi günü ilk testim var. O testten iki hafta sonra Avustralya'da ilk yarışımız var. Yarışa, 1 ay bile kalmadı. O yüzden biraz heyecanı da var. Aylarca sezonun başlamasını beklersiniz. Yeni rakipler çıkacak onları tanıyacağız. Özellikle sezonun ilk yarışı çok zor olur. En büyük amaç da ilk yarışı kazanmak. İnşaallah Avustralya'daki ilk yarışta ilk birinciliğimizi alırız."

Yönetmen Cengiz Yıldız'da çekimlerin ardından soruları cevaplayarak belgesel hakkında bilgi verirken şunları söyledi:

"Çekimler tamamlandı. Nereden buralara geldi. Azminin, çalışkanlığının, başarısının öyküsü. Hayatının öyküsü, Avrupa'daki yalnızlığının öyküsü, tekrar Sakarya'ya dönüşünün öyküsü. Aslına bakarsanız Kenan iki tane ağabeyini kaybediyor. Babasını kaybediyor. Kariyeri de böyle şekilleniyor, diyebiliriz. Annesinin desteği her zaman var. İki ağabeyinin kaybına rağmen dünya şampiyonu olan bir şampiyon Kenan. ve bunu 3 kere tekrarlamış. Bunun örnekleri dünyada çok fazla yok. ve bizler sahip çıkmalıyız Türkiye'den böyle bir şampiyon çıktığı için. Tabi bunda ailesinin desteği çok fazla."

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs