Hızlı Tren Yolu Çalışmaları Devam Ediyor

Geyve-Alifuatpaşa Karayolu Parlatepe’si civarından sürdürülen Hızlı Tren bağlantı yolu çalışmaları tüm zorluklara rağmen devam ediyor.
Editör Editör

Viyadük(Köprüyol) geçecek hızlı tren çalışmaları nedeniyle yaklaşık 8 aydan bu yana karayolu servis yolundan veriliyor.

Yaklaşık 250 km hızla Geyve ovasını geçip Parlatepe’si altındaki tünel ile gözden kaybolacak Hızlı Tren çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Parlatepe’si civarında sürdürülen viyadük(köprüyol) bağlantı çalışmalarında üstten geçecek hızlı tren için yaklaşık 20-25 metre derinliğinde çakılan kazıklara taban yapıldı. Atılan taban üzerinde viyadük ayaklarının yapımı zorluklara rağmen yükselmeye devam ediyor.

Alifuatpaşa Parlatepe’si civarında sürdürülen bağlantı çalışmalarından sonra döşenecek raylar üzerinde gelecek olan Köstebek Parlatepe altından geçecek olan tüneli delmeğe başlayacak.

Yetkililer; GEYVE HABER muhabirimize şöyle konuştu: “Bazı kişiler buradan yapılacak olan tünelin başka taraftan olacağı hakkında dedikodu çıkardı. Yolun bu kesiminde tünel yapımının olmayacağı şeklinde balon haberler uçurdular. Böyle bir mesele yok. Tünel yapımı devam edecek programlanan zamanda raylar döşenip halkın hizmetine sunulacaktır.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs