Ergenekon politbüro üyeleri gözaltında!

Ergenekon operasyonunda yaşanan gelişme darbeci ulusalcıları şoke etti. Cumhuriyet başyazarı İlhan Selçuk, İÜ eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek ve Ferit İlsever gözaltında!
Ali ARICI Ali ARICI

Ulusalcılara yönelik gözaltılar devam ediyor. Bugün 9 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Sekreter Ferit İlsever, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu, Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya, iş adamı İbrahim Benli, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Perinçek'in koruması Yusuf Beşerik, gazeteci Adnan Akfırat gözaltına alınanlar arasındalar.


Ergenekon Operasyonu çerçevesinde Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla polis Ulusal Kanal, İP ve Aydınlık Dergisi'nin İstanbul ve Ankara bürolarına; Perinçek, İlsever ve Selçuk'un evlerine sabah 04:30'da eş zamanlı baskın düzenledi ve kendilerini sağlam kalelerde sanan ulusalcılar gözaltına alındı. Polis Ulusal Kanal ve İP İstanbul il başkanlığı binasında belgeler ve bilgisayarlar üzerinde incelemelerini sürdürüyor.


Silah da çıktı!


Ulusal Kanal ve İşçi Partisi'ndeki aramalarda 4 adet ruhsatsız silah bulundu. 4 kişi daha gözaltına alındı.


İçeri alınan İlhan Selçuk ne yazmıştı?


İlhan Selçuk, 24 Ocak tarihli yazısında Yargıtay Başsavcısını adeta dava açmadığı için tehdit eden bir yazı kaleme almıştı. Bu yazıyı kaleme alan İlhan Selçuk, "Herkes birbirine soruyor: Ne olacak?.. Bu gidişle bir şeyler olacak..." ifadesini kullandığı yazısını yayınladığı gün, daha önce tehdit ettiği Başsavcı Yalçınkaya, AK Parti'yi kapatma davası açtı... Ve son olarak İlhan Selçuk, bu yazısına gönderme yapıp, tehditkar bir üslupla "Evet, bu gidişle bir şeyler olacak..." diye yazdığı gün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı... 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs