İKİ KOMUTANDAN İKİ GENERALE! YA SONRASI ?

"üç binlik geçmişinin hesabını yapamayan günübirlik yaşayan insandır" (GOOTHE)
Tarihi geçmişte olmuş bitmiş olayların toplamı mantığıyla bakamayız.Eğer iyi analiz edersek o geçmişte kalmış dediğimiz şeyler günümüzden ileriye doğru önümüzü aydınlatan bir meşale haline dönüşü verirler. Hatta kimilerince o tarihte oldu denilen olaylar bir kin ve tarifsiz bir düşmanlık halinede gelebiliyor.Özellikle batının kendileri nezdinde unutamadığı iki kumandan ve iki şehir vardır. Bunlardan biri Fatih Sultan Mehmet ve 1453 te fethetdiği İstanbul şehridir ki bu fetihle bir İmparatorluğa son verdiği gibi yeni bir çağın başlangıcınıda başlatmıştır.İkinci kumandansa Kudüs'ü 88 yıllık hristiyan işgalinden kurtararak yeniden islam toprakları haline getiren Selahattin Eyyubi'dir(1137-1193).

Zamandır bu, yüce yaradan günleri insanlar arasında döndürür durur.İşte 1900'lü yıllar islam coğrafyasında müslümanların alta düştüğü tarihlerdir.

Günlerden 13 Kasım’dı. Emperyalist devletlerin 55 parçalık donanması İstanbul önlerine gelmiş, demir atmıştı. 1915’te Çanakkale önlerinde yenilen bu donanma, şimdi barış yoluyla, bir kurşun atmadan İstanbul’u işgale gelmişti. Donanmada 22 İngiliz, 12 Fransız, 17 İtalyan ve 4 Yunan gemisi bulunuyordu.


Düşman kuvvetleri, gemilerden İstanbul’a çıkıyordu. Aziz İstanbul; bu seçkin şehir; fethinden 465 yıl sonra yeniden haçlıların eline geçiyordu..


Trakya orduları kumandanı Fransız Generali Franchet d’esperey, İstanbul’a tam bir fatih gibi giriyordu. 8 Şubat’taki bu gösteride bir Zafer Alayı ona eşlik ediyordu. Fransız General bembeyaz bir ata binmişti. Atın yularını iki asker tutuyordu. . Caddenin sağını solunu Rumlar ve Ermeniler doldurmuştu. Bunlar; o mağrur kumandanı çılgınlar gibi alkışlıyorlar; çığlıklar atıyorlardı.Fransız generali binmiş olduğu beyaz atla sanki Fatih Sultanın 1453'te beyaz bir at üzerinde İstanbula girmesini sembolize ediyordu.(8 şubat 1919)


Yıl 1917 Aradan 700 yıl geçiyor. Eyyubi’nin vefatından yedi yüz yıl sonra, 1,dünya savaşında sona yaklaşılıyor.Gazze'de İngilizlere yenilen Osmanlı orduları gerilemek zorunda kalır ve 11 aralıkta Kudus ele geçer, peşinden Şam ve Halep düşer.İngiliz generali Allenby (Allenby,Edmund Henry Hyman -1861/1936) Şam'da Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılan Selehattin Eyyubi türbesine gelir: Mescide girer postallarıyla Selahaddin Eyyubi’nin sandukasına gelir ve tıklatır sandukayı. “Selahaddin bak geldik, biz buradayız” der küstahça ve mağrur bir edayla.

700yıl boyunca Selahaddin Eyyubi’ye kin ve nefreti babadan oğula, dededen toruna aktaran o zihniyet hala bugünde Gazzede,Kudüste.Filistinde nefretini ve kinini kusmaya devam ediyor.Kendilerinin yediyüz yılda unutmadığını bizlerin yetmiş yılda unutmasını bekliyorlar Asla!!!
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs