Başkan Çalık ile Röportaj

Arkadaşımız Nagehan DEMİRLER, Alifuatpaşa belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık ile görüştü.
Editör Editör

Başkan Çalık:”Siyaset, bir gönül işidir, fedakârlık ister, insanı maddi ve manevi yönden eritir. Ama ben, HALKA HİZMET, HAK’ka HİZMETTİR, düşüncesiyle bu yola girdim.” dedi.


1.Sayın Başkanım bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Şuayip Erkan ÇALIK. 17.05.1970 Alifuatpaşa doğumluyum. İlköğretim eğitimimi Alifuatpaşa ilköğretim okulu, lise eğitimimi Adapazarı Pratik Sanat Okulu’nda tamamladım.

Askerliğimin; acemiliğini Ankara, usta birliğini ise Tekirdağ Babaeski’de yaparak, vatan borcumu ödedim. 1993 yılında evlendim, 2 kız 1 erkek olmak üzere toplam 3 çocuk babasıyım. Çeşitli işlerde çalışarak ailemi geçindirdim.

Okullara, Derneklere, Spor kulüplerine katkılarda bulundum. 2002-2011 yılları arasında 9 yıl süre ile Alifuatpaşa AK Parti Belde başkanlığı yaptım. 2011 Mart ayı ara seçimlerinde, halkımın teveccühüyle Belediye Başkanlığı görevine seçildim. Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederim.

2.Bu göreve başlamanız nasıl oldu?

-AK Partinin kuruluş aşamasında saygı değer büyüklerimiz bu görevi bana laik gördüler. Biraz baskı biraz tavsiye üzerine kendimi bu işin içinde buldum. Alifuatpaşa AKP kurucu başkanımız görevden ayrılınca, belde başkanlığı bana kalmış oldu.

3.Bir dahaki belediye başkanlığı seçimlerinde aday olacak mısınız?

-Allah nasip ederse ve AFP’lı hemşerilerim, takdir buyurursa bir seçim daha başkanlığa aday olacağım. Elimden geldiği kadar halkıma hizmet edeceğim. Ama nihayetinde bayrağı gençlere teslim edeceğim. Koltuk meraklısı değilim.

4.Göreviniz esnasında yaptığınız projeleriniz nelerdir?

 Elimizden geldiği kadarıyla halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. AK Parti belde başkanlığı yaptığım dönemde; ana ishali 14km’lik Mekşesuyu, Göçmen Mahallemizdeki depomuza getirildi. Getirmiş olduğumuz doğal kaynak suyu olan Mekşesuyu sayesinde artezyen suyunu iptal ettik.

Büyükşehir yasasının çıkmasıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi SASKİ’ye bağlanınca içme suyumuz daha sağlıklı hale gelecektir. Kaymakamsuyunun altında yapılan su havzası sayesinde Alifuatpaşa, Geyve, Pamukova merkez ve köylerinin içme suyu sorunu kalmayacaktır.

AFP içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hattımızın projesi onaylandı. Yakın bir zamanda sıfırdan içme suyu ve kanalizasyon hattı döşenecektir. Alt yapı bittikten sonra yol ve kaldırım çalışmalarını yapacağız. Bu süre içerisinde verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı, halkımızdan hoşgörü bekliyoruz.

Halkın hizmetinde kullanmak amacıyla(cenaze, düğün vs…)1 otobüs aldık. Eylül ayının sonlarına doğru ikinci otobüsümüzü de alacağız. Otobüsler, perşembe günleri pazar alışverişi için, okul zamanı öğrenci taşımak için tahsis edilecektir.

Doğu Marmara proje yarışmasından (Mobese kamera sistemi, akıllı su saati, e-kent bilgi sistemi) 355 bin liralık hibe parasını aldık. İlk mobese kamera sistemini yaptırdık. Şimdilerde 2. E-kent bilgi sistemi projesi ihaleye çıkmıştır. Sonrasında akıllı su saati projemiz gerçekleşecektir.
Bunun yanı sıra çocuk parklarının zeminini kauçuk döşettirdik.

Hazırlamış olduğumuz son parkımızda 1 hafta içinde açılacaktır. İtfaiye birimine eğitim almalarını sağlayarak yeni eleman alımı yaptık.
Geyve HEM ile iş birliği yaparak forklift, CSPİ, KPSS, spor eğitimi merkezi, dikiş-nakış kursları açtık. Açmış olduğumuz spor salonumuz karate, jimnastik, aerobik dallarıyla hizmet vermektedir.

Adapazarı AKM’de Ali Fuat Cebesoy’la ilgili panel düzenledik.
Mekşe ve top sahasına giden yolda bulunan köprümüz yıkılıp tekrar yapılacak. Doğalgaz çalışmamız hızla devam etmektedir.

İki adet ATM cihazını getirmiş bulunmaktayız. Halkbank ATM’si de gelecektir. 450 bin Tl’ye mal olan tam teşekküllü Aile Sağlık Merkezi yakın bir zamanda hizmete açılacaktır.

Gençlerimizin, tarihimizi yaşayarak- görerek öğrenmesi için; Çanakkale gezisi düzenledik. Halkımızın isteği doğrultusunda bu gezileri diğer şehirlerimize de yapmayı düşünüyoruz. İstek halkımızdan, hizmet bizden…
 İlki geçen sene verilen iftar yemeğimiz, geleneksel olarak bu yıl da devam edecektir.

5.Alifuatpaşa neden ilçe olmalı?
-Tarihsel noktadan baktığımızda hiçbir yerde bulunmayan Ali Fuat Cebesoy Paşa’mız gibi tarihi bir şahsiyetimiz vardır. Bunun kıymetini bilmemiz ve sahip çıkmamız gerekmektedir. Alifuatpaşa’mızın ilçe olmasını sağlayarak tarihin içindeki yerimizi almaya çalışıyoruz. Bu isteğimizi İlçe Başkanımız, Büyükşehir başkanımız ve Sayın Başbakanımıza kadar iletmiş bulunuyoruz. Takdir büyüklerimizin.

6.Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?
-AKP Alifuatpaşa belde başkanıyken bir vatandaş: “Bu kadar koşturuyorsun, kaç para maaş alıyorsun?” dedi.
Ben: ”Maaş almadığım gibi, daha da cepten gidiyor. Siyaset, bir gönül işidir, fedakârlık ister, insanı maddi ve manevi yönden eritir. Ama ben, HALKA HİZMET, HAK’ka HİZMETTİR, düşüncesiyle bu yola girdim.” deyince, adam şaştı kaldı.

7.Bizim aracılığımızla halkımıza söylemek istediğiniz var mı?
-Öncelikle halkımın Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor, sağlık ve huzur içinde oruçlarını tutmalarını diliyorum. İçme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz çalışmaları bitene kadar sabır ve anlayış bekliyorum.
Daha güzel bir Alifuatpaşa için el ele…

8.Bunca işinizin arasında, bize zaman ayırdığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

-Ben de teşekkür ederim.

Hazırlayan: Nagehan DEMİRLER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs