Gezici Müze Geyve'de

Çanakkale 1915 Gezici Müze’si Geyve’ye geldi.
Editör Editör

Geyve Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Çanakkale 1915 Gezici Müze' Geyve Cumhuriyet Meydanı’nda Geyvelilerin ziyaretine açıldı.

'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganıyla ülkemizi dolaşmakta olan 'Çanakkale 1915 Gezici Müze' bugün ziyarete açıldı. 2 gün süreyle Geyvelilerin ziyaretine açık olan TIR müze ücretsiz olarak gezilebilecek.
Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Gezici Müze'nin hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “Gelibolu Yarımadası Seddülbahir Özel Müzesi sahibi olan Tarihçi Yazar Ahmet Uslu ile görüşmeler yaparak bu gezgin müzenin Geyve İlçemize gelmesini sağladık. Bu müzenin amacının; Çanakkale savaşlarının Türk askerinin kahramanlığı ve iman dolu göğsüyle kazanıldığını ve Çanakkale Savaşının Türk Milletine en büyük armağanı olan Mustafa Kemal’i bıkmadan usanmadan anlatmak olduğunu müze sahibi açıkladı. Geyve’lilerin memnun kalacaklarını umarım.” dedi.

Çanakkaleyi anlatan babalar, dedelerini Çanakkale’de şehit veren nineler, eşyaları seyreden konuklar gözyaşlarını tutamadı.

Mustafa Hamdullah ERGİN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs