İHL Müdürü Arıcıoğlu ile Röportaj

İHL müdürü Arıcıoğlu:”Büyük başarı ve mutluluklar, büyük zorluklar içinde saklıdır.”dedi.
Editör Editör
-Bize kendinizi tanıtır mısın?
*1966 yılında Taraklı’ya bağlı Duman Köy’de doğdum. İlkokulu kendi köyümde okudum. Sınıf öğretmenimiz Sabahattin Dombaycıoğlu idi. Kendisi, bizi çok iyi bir şekilde yetiştirdi. Bunu; İmam-Hatip Lisesine başladığım zaman anladım.

O zamanlar, Pamukova ve Taraklı da Geyve’ye bağlıydı. Ortaokullar arası bilgi-kültür yarışması yapılacaktı. Öğretmenlerimiz, okulumuzu temsil edecek öğrencileri seçti. Diğer arkadaşlarım ilçe merkezindeki Atatürk ve Kazımpşa İlkokulundan mezun idi. Köy okulundan mezun olmuş yarışmacı, bir tek bendim. Duman Köyünden gelen tüm arkadaşlarım, İHL’in başarılı öğrencileriydi. Demek ki eli öpülesi Sabahattin Dombaycıoğlu Hocamız, bizi en iyi bir şekilde yetiştirmiş.

Ortaokulu, şu anda görev yaptığım Geyve İHL’de bitirdikten sonra, Lise kısmını Adapazarı İHL’den mezun oldum.

Üniversite öğrenimimi 1990’da Bursa’da tamamladım. Çeşitli okullarda öğretmenlik, müdürlük yaptıktan sonra, kendi okuluma atanmam, benim için en büyük bir zevktir. Beni okutan öğretmenlerim ile birlikte çalışmak da ayrı bir haz…

-Öğretmen olmasaydınız, hangi mesleği seçerdiniz?
*Yine öğretmenlik…

-Mesleğinizin avantajı, dezavantajı nelerdir?
*Avantajı; öğretmenlik Peygamber (sas) mesleğidir. Çünkü insan yetiştiriyoruz. Dezavantajı ise; öğretmen muma benzer, çevresini aydınlatırken kendisi erir.

-Unutamadığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?
*İHL orta 3.sınıfta okurken velim, bunca okuduğun yeter, diyerek beni okuldan alacaktı. Türkçe öğretmenim Mehmet Aydoğan, başarılı olacağıma inandığı için, Parasız Yatılı Sınavına, girmemi tavsiye etti. Ben de sınava girdim ve Adapazarı İmam-Hatip Lisesini kazandım. Böylece bu günlere gelebildim. Değerli Hoca’ma bir kez daha teşekkür ediyorum.

-Bizim aracılığımızla insanlara söylemek istediğiniz var mı?
*Allah(cc), insana hiçbir zaman taşıyamayacağı yükü vermez. Biraz sabırlı olunursa bütün sıkıntılar atlatılabilir. Şunu unutmasınlar; büyük başarılar, zorluk ve sıkıntıların arasında gizlidir. Gülü koklamak için, dikenin acısına katlanmak gerekir. Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır.

-Bizimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ederim.
*Ben de teşekkür ederim.

Miyeser YILMAZ

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs