AFPaşaya Destek Kahvaltı

Geyveye bağlı Alifuatpaşa Beldesine destek amacı ile hafta sonu müthiş bir hareketlilik yaşandı.
Editör Editör
Alifuatpaşaya profesör, doçent ve öğretim görevlisi akını oldu.

İlk adım eğitim, kültür ve spor klübü derneğinin değerli üyeleri Prof.Dr. Enver Konukçu’ nun önderliğinde Alifuatpaşayı ziyaret etti. Prof.Dr. Enver Konukçu aynı zamanda bu derneğin baş danışmanı olarak ve yine Serdivan kaymakamı Fahri Keser de bu derneğin onursal başkanı olarak Alifuatpaşa beldesini ziyaretlerinden memnun oldu. İlk adım eğitim, kültür ve spor derneğinin 5.kültürel faaliyetleri kapsamında, Serdivan kaymakamlığı, il kültür ve turizm müdürlüğü, Sakarya- Samsun ve Sinoplular derneği ile birlikte düzenlediği faaliyetler kapsamında Alifuatpaşaya gelerek, Kuvay-ı Milliye Müzesi ve Alifuat Cebesoy’un kabrini ziyaret etti.

Ziyaretlerinin sebebini Prof. Dr. Enver Konukçu şöyle ifade etti: “Tamamen tarihin iç içe olduğu milli mücadele yıllarının eşsiz kahramanlarından değerli şahsiyet Ali Fuat Cebesoy Paşanın beldesini ziyaretlerimiz aslında değişecek olan büyükşehir yasası ile bu şanlı beldenin mahalle olacağına dair duyumlar almamız ve buna karşılık Alifuatpaşanın ilçe olması adına inanılmaz bir çalışma yapan belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık ile ilçe olma isteğini desteklemek ve hatta ilçeliği geç kalmış olan bu tarihi yerin ilçe olması için her şeyi yapabileceğimizi göstermek için haftalar öncesinden bütün dernek üyelerimiz ile birlikte bugünümüzü Alifuatpaşaya ayırmış bulunmakla beraber bu tarihi beldenin ilçe yapılarak onurlandırılması yönünde tüm gücümüz, birikimimiz ile faaliyetler göstereceğiz.

Son olarak bu tarihi beldenin diğer beldelerden çok farklı bir konuma sahip olduğu bu tarihin bu şanlı ismin tarihte kaybolmaması adına diğer beldelerden ayrı tutularak geç kalmış olan hak ettiği ilçeliğini alması yönünde tüm dernek üyelerimiz ile beraber bunu istiyor ve bunun olması içinde gerekli mücadeleyi vereceğimizi söylemek istiyorum.”dedi.

Alifuatpaşa Beldesi Belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık: “Misafirlerimizin ve toplum kuruluşlarının beldemizi ziyaretlerinden ziyadesi ile memnun olduk. Kendilerine teşekkür ederiz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs