APEK Söğütlü mağazasının temeli atıldı

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Söğütlü Satış Mağazası’nın temelini düzenlenen görkemli bir törenle attı. Törene Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan’ın yanında çok sayıda çiftçi katıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, törende yaptığı konuşmada APEK’in 1951 yılında ortaklarının 2 milyon 226 bin 150 TL’lik taahüt ettiği sermaye ye karşılık739 bin 493 TL ödeyerek kurulduğunu belirterek; “Kooperatifimiz Türkiye’nin ilk pancar ekicileri kooperatifidir. 62 yıldan beri ortaklarına en iyi, en hızlı, en güvenilir hizmeti sunmaktadır. Kooperatifimiz bugün 60 personeli ile 6 ilde toplam 20 satış mağazasında hizmet vermektedir. Göreve geldiğimiz 2005 yılından 2011 yılına kadar ortaklarımıza 3 bin TL’nin üzerinde yatırımlar gerçekleştiren Kooperatifimiz, 2011 yılında ortaklarına 47 milyon 500 bin TL’lik hizmet vermiştir” dedi.
Göreve geldikleri günden bugüne hedeflerinin öncelikle kirada ve dağınık bir halde olan satış mağazalarını yerleşik hale getirerek ortaklarına kendi yerinde daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu belirten Başkan Aya, “2005 yılında Geyve Satış Mağazamızın aldık. 2007 yılında Kaynarca, Düzce, Kuyudibi, Geyve, Söğütlü ve Mudurnu mağazalarımızda akaryakıt satışını ortaklarımızın hizmetine sunduk. 2008 yılında Söğütlü ve Yenipazar’da satış mağazası yapmak üzere arsa aldık. 2009 yılında Erenler Satış Mağazamızı hizmete açarken, aynı anda tohum temizleme tesisini kurduk. 2010 yılında ortaklarına hizmet amaçlı toprak, yaprak ve sulama suyu analiz laboratuarını hizmete sunduk. 2011 yılında Düzce Satış Mağazamızı yeni yerinde hizmete açarken, merkeze bağlı Çökekler Köyü’nde 5700 m2 arsa alarak, ortaklarımızın mısırdan elde ettiği slajını değerlendirmek için slaj paketleme işine başlamıştır. Kooperatifimiz 2009 yılında başlattığı buğday tohumluk üretimine de aralıksız devam etmektedir” şeklinde konuştu.Başkan Aya, konuşmasının sonunda çiftçileri 21 Nasın’da yapılacak olan genel kurula da davet etti.
Başkan Aya’nın ardından açılışa katılan Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan’da Söğütlü’ye böylesi güzel bir hizmeti sunan APEK yönetimine teşekkür ederek, mağazanın hayırlı olmasını diledi.
Açılışa APEK Başkanvekili Sebahattin Karasakal, yönetim kurulu üyeleri Cevdet Sağlık, Cevdet Kökçü, Ferda Özten ile Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özden ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde 91 m2 hizmet binası ve 540 m2 kapalı deponun yer aldığı Söğütlü satış mağazasının temeli atıldı. Törenin ardından katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunulurken, inşaatın 110 iş gününde tamamlanarak teslim edileceği açıklandı.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs