Korkudan Bahçelerine Gidemiyorlar

İhsaniye köyü sakinleri köye 500-600 metre uzaklıkta bulunan taşocağından dolayı bahçelerine çalışmağa gidemiyor..
Editör Editör

Yazın çıkan toz, duman rüzgârın tesiri ile köylünün evinin içine kadar giriyor. Meyve ağaçlarının çiçek açma zamanında onları etkilemek sureti ile verimini iyice düşürdü.

Vatandaş ürün aldığı yerden yeterli ürün alamaz hale geldi. Üstüne üstlük yapılan patlatmalarda aşırı patlayıcı kullanıldığı için binalarda çatlaklar oluştu.

İhsaniye Köyü muhtarı Hasan Taş: “Kurulan Taş ocağı köyümüzün hemen yakınında 500-600 metre mesafede bulunuyor. Yazın tozdan rahatsız oluyoruz. Hiçbir önlem alınmadan aşırı patlayıcı kullanılıyor. Bağ ve bahçelerinde çalışan köylü vatandaşlarımızın yanına kadar büyük taşlar gelip düşüyor. Bunun için köylüler bağ ve bahçesine gidip istedikleri gibi çalışamıyorlar.

Patlamalar çok şiddetli olduğu için binalarda çatlaklar oluştu. Bazı köylüler köyü terk edip gitmek zorunda kaldı.”dedi.

İhsaniye köyü sakinlerinden Bayram Yılmaz(37) şöyle konuştu: “Yıllık yiyeceğimizi çıkardığımız tarla ve bahçelerimizi kullanamaz olduk. Her zaman domates, taze fasulye, biber gibi yiyeceğimizi çıkardığımız bahçeme gidemez oldum.

7buçuk dönüm yerim var. Yol yapmak için 7-8 ocak fındığımı bana sormadan söküp atmışlar. Öteki bahçeme giden su borusunu yol yaparken birçok yerinden tahrip etmişler.

Kiraz ve Fındık dikili bahçemi işgal ettiler. Şikâyet dilekçesi vermeme rağmen bir aydan fazla oldu hiçbir cevap alamadım. Bahçelerimizde yaptığımız çalışmaya göre aldığımız verim çok düşük.

Taşocağından gelen toz bulutu çiçekteki meyve ağaçlarına ve mahsulümüzün üstüne yapışıyor. Ağaçlar verimini düşürdü.

Bahçemizde, tarlamızda çalışırken yakınımıza büyük büyük taşlar düşüyor. Allah korusun bir insana rastladığı zaman ölüme yol açar. Ne zaman patlama yapılacağı bildirilmediği için deprem oluyor zannedip evlerimizden dışarı çıkıyoruz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs