AK Parti Milletvekili Çelik; AK’ı Yerinde Ziyaret etti

ÇELİK, Başkan CANDEMİR’ i yeni birlik merkezi için kutlayarak “ Hayırlı Olsun” dileklerini iletti, Birlik çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
Editör Editör

CANDEMİR, genel olarak damızlık süt sığırcılığı hakkında bilgiler verdikten sonra, kısa süre önce ABD’den ithal edilen 1000 baş gebe düve ve yurtiçinden temin edilen 425 baş gebe düveyi üyelerine teslim ettiklerini, Ziraat Bankası kaynaklı 17 trilyonluk bu projenin sıfır faizli olduğunu, şimdiki projelerinin ise “Sütte Soğuk Zincir Projesi” olduğundan söz açarak dağıtılan damızlıkların bugünlerde doğurduklarını, en az 20 kg/gün süt verdiklerini, bu sütlerin temin edilen/edilecek soğutucu tanklarda +4C’de soğutulacağını, 2 saat içerisinde birliğe ait merkezde depolanacağını ve bu merkezden de sanayiciye teslim edileceğini, bu proje ile sağlıklı sütün amaçlandığını, tüketicimizin bunu hak ettiğini anlattı.

Daha sonra kurum birimlerini gezen ÇELİK’ e TÜRKVET hayvan kayıt sistemi ve pedigri (soykütüğü) çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Yaklaşık 80 bin baş sığırın e-ıslah sistemine kayıtlı olduğu kulak küpeleme ve kayıt sistemini ilgi ile dinleyen ÇELİK, çalışanlar ve CANDEMİR ‘i kutladı. Birlik çalışmalarında destek olacaklarını söyleyerek yine CANDEMİR ‘in ilettiği sorunlardan özellikle çiftliklerde sağım sistemlerinin elektrik cereyanı yetersizliği nedeni ile çalıştırılamaması konusunda ilgililerle temasa geçip bu sorunu çözeceğini belirtti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

 

 

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs