Arifiye İlçe Emniyet Müdürü Elyıldırım ile Röportaj

Arifiye İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Elyıldırım: “Mağdur olan insanlara yardımcı olmak, polisin çalışma şevkini artırır.”
Editör Editör

*Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
 
Ben Cevdet Elyıldırım, Arifiye ilçe emniyet müdürüyüm,1964 Kars merkez doğumluyum,1989 yılında polis memuru olarak mesleğe başladım. Mesleğimi yaparken üniversite de okudum ve amirler sınıfına geçiş yaptım, Elazığ’da polis memuru olarak, İstanbul’da komiser yardımcısı-komiser-baş komiser ve emniyet amiri olarak görev yaptım ve daha sonra Sakarya’da 4.sınıf emniyet müdürü olarak görevimi gerçekleştirmekteyim.

*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Polis olmayı seviyorum, küçüklüğümden beri polis olmak istemişimdir.

*Şu anda yapmakta olduğunuz meslek dışında bir meslek yapacak olsaydınız hangi mesleği seçerdiniz?

Dediğim gibi ben küçüklüğümden beri hep polis olmak isterdim ancak, polislik dışında bir meslek yapacak olsaydım öğretmenliği seçip yine insanlara faydalı olacak bir işte bulunmak isterdim.

*Çalışmış olduğunuz kurumun görevleri nelerdir?

Öncelikle suçları oluşmadan önleyici tedbirler almak, buna rağmen işlenen bir suç varsa faillerini yakalayıp adli makamlara ulaştırmak ve bu suçun neden-nasıl-niçin yapıldığını sorgulamak.

*İlçemiz için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Motorize devriye hizmetlerini arttırmayı, vatandaşı suçlar konusunda bilgilendirmeyi ve vatandaş ile polis işbirliğini daha güçlü hale getirmeyi düşünüyorum.

*Görevinizle ilgili unutamadığınız bir anınızı anlata bilir misiniz?

Görevime ilk başladığım gün çevre illerden organize olarak kapkaç yapmak amaçlı bir grup, maaşını yeni almış yaşlı bir bayanın çantasını kapmışlar. Uzun bir kovalama sonucu kap-kaççıların tamamını yakaladık. Çalınan eşyaları sahiplerine dağıttığımız sırada, o yaşlı bayanın suratındaki mutluluk ifadesini hiç unutamam. Mağdur olanlara yardımcı olmak, polisi çalışma şevkini artırır.

*Bize zaman ayırıp sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz.

Ben de teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim.

E.Birkan Özceylan—Enes Şenol
(Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri)

Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs