Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Tercan ile Röportaj

Geyve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Esra Azgı ve Aslı İşçeneroğlu; Adapazarı Belediye başkan yardımcısı Aydın Tercan ile görüştü.

Editör Editör

Aydın Tercan: “Belediyecilik; kısıtlı imkânlarla, sınırsız taleplere cevap verme sanatıdır.” dedi.

Kendinizi bize tanıtır mısınız?
Ben Aydın Tercan 1967 yılında Sakarya’da doğdum. İlkokulu bitirdikten sonra liseye İmam Hatip Lisesi’yle devam ettim. Üniversitede Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdim.
8 yıl üniversitede öğretim üyesi olarak çalıştım. 2004 ve 2007 yıllarında meclis üyesi olarak seçildim. Adapazarı Belediyesi’nde idari işlerden sorumlu başkan yardımcısıyım.
Evliyim. 2 çocuğum var. Maltepe’de oturuyorum.

Bu Görevi Seçmenizin Sebebi Nedir?
Daha önceleri gördüğüm Devlet Daireleri’nde çalışan insanların sürekli somurtkan olmaları ve oyalayıcı tavırları bende kötü bir izlenim bıraktı. Memurların genelde kötü olarak çizilen bu resmini değiştirmek amacıyla bu görevi seçtim.

Bu Mesleğin Dışında Ne Olmak İsterdiniz?
 Küçükken pilot olmak isterdim. Çünkü benim dayım Almanya’da çalışıyordu ve yanımıza geldiğinde bana hep “Ne zaman pilot olup beni Almanya’ya götüreceksin” diye sorardı. Bu yüzden pilot olmak isterdim.

Çalışmış Olduğunuz Kurumun Görevi Nedir?

Herkes belediyeyi yol yapan, çöpleri toplayan, çocuk parkları yapan bir kurum olarak görür. Fakat biz insanlarımızın dertlerini çözmeye, çözemesek bile onları dinleyip empati kurmaya, onlara destek olmaya, olumsuzlukları bile olumlu bir şekilde ifade etmeye çalışıyoruz. Buna örnek verecek olursak eğer; Japonlar bir deneylerinde 2 adet su bardağına yarıya kadar su, dibine de biraz pirinç koyarlar. Bardaklardan birine sen çok kötüsün çok kötü kokuyorsun gibi sürekli kötü şeyler, diğerine ise çok güzel koktuğunu, çok güzel olduğunu söylemişler. Bu 15 gün boyunca böyle devam eder. 15. günün sonunda güzel şeyler söylenen bardaktaki pirinçler, filizlenir. Diğer bardaktaki pirinçler ise çürümeye ve çok kötü kokmaya başlar. İnsan vücudunun da %70’i su olduğuna göre; biz de bu deneyden, bir şeyler çıkarmalıyız diye düşünüyorum.

İlçemiz için neler düşünüyorsunuz?

 Halkımızın yaşamını kolaylaştıracak yeni projelerimiz var. Bu konuda fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Projelerimiz en kısa zamanda yapımına başlıyoruz.

Unutamadığınız bir anınızı anlatır mısınız?

Bir gün üniversiteli bir öğrenci, röportaj yapmak için yanıma geldi. Onunla bir süre konuştuktan sonra son olarak sizce belediyecilik nedir diye sordu, ben de bir anda “Kısıtlı imkânlarla sınırsız taleplere cevap verme sanatıdır.” dedim. Değişik bir ruh haliyle verdiğim bu cevap, sonradan benim de çok hoşuma gitti. Öğrenci de memnun kaldı.

Bize zaman ayırdığınız için, teşekkür ederiz.

Ben de teşekkür eder, derslerinizde başarılar dilerim.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs