İnsan Kitap, Beyoğlu'nda kahveye bekliyor

Emsallerine daha çok Avrupa'da rastladığımız ferahfeza kitapçı dükkânları İstiklal Caddesi'nde gün geçtikçe çoğalıyor. Bazen sayfaları bile karıştırmaya cesaret edemediğimiz anlar kayboluyor, kitabevlerinde bizi göz hapsine alan görevlilerin artık esamisi okunmuyor.

Baktığınız kitabı ister satın alıp gidiyor, isterseniz yerine bırakıyorsunuz, velhasıl bu dükkanlara postu gönlünüzce serebiliyorsunuz. Hal böyleyken söz konusu kitapçıların birinde hafta sonları her saat başı kahve ikram edildiğini haber versek, pek çok kitap tutkunu dikkat kesilecektir. Kahve kokulu bu haber, İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi'nin tam karşısında açılan İnsan Yayınları'nın kitabevi 'İnsan Kitap'tan. Beş katlı tarihî kahverengi raflarda sıra sıra dizilmiş envai çeşit kitap, İstiklal Caddesi'nin kalabalığından sıyrılıp biraz soluklanmak isteyenleri bekliyor. Burası dışarıdan sadece bir kitabevi gibi gözükse de okuma salonundan dinlenme salonuna, cep sinemasından sergi katına kadar pek çok mekanı barındırıyor. İnsan Kitap'ın müdürü Serkan Akıncı, "Rahat bir ortamda kitaplarla insanları buluşturmak, herkesi kitap okumaya davet etmek istiyoruz. Kimi zaman yıllarca raflarda duran kitapları hayatın içine dahil etmek ve okutmak en büyük amacımız." diyor.



'İnsan Kitap' 1970'lerde yolu İstanbul'a düşen İnsan Yayınları'nın kurucusu İlhan Akıncı'nın hayalinin gerçek oluşu... Eski adıyla Cadde-i Kebir'de gezerken "İnşallah burada bir kitapçı açarım." diye mırıldanan Akıncı, şimdilerde bu düşün hayat bulmasından hayli memnun. Oğlu Serkan Akıncı, ailenin cemii cümlesinin 'İnsan Kitap' fikrine destek verdiğini, geceli gündüzlü bunun için koşturduklarını ifade etmeden geçemiyor. Kitaba çok değer verdiklerini belirten Akıncı, insanların okuması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını söylüyor. İnsan Kitap'ın ilk üç katında yerli kitaplar var. Edebiyattan sanata, araştırma kitaplarından akademik eserlere binlerce eski-yeni kitap okura göz kırpıyor. Dördüncü katta ise İngilizce ve Fransızca eserler yer alıyor. Tabii minik okurlar da unutulmamış. Onlar için de masal kitaplarının dizildiği kocaman raflar bulunuyor. İnsan Kitap, önümüzdeki günlerde kitapseverler için söyleşiler, imza günleri ve sinema gösterileri düzenleyecek. Bu kültürel ve sanatsal faaliyetlerin danışmanlığını, fotoğraf sanatına ilgisi ile tanınan eski Sakarya milletvekili Süleyman Gündüz yapıyor.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs