Alifuatpaşa Belediyesinden Aşure İkramı

Alifuatpaşa Belediyesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla iki bin kişiye aşure ikram edildi.
Ali ARICI Ali ARICI

Alifuatpaşa Merkez Cami önünde, cuma namazı çıkışında camii cemaatine ve vatandaşlara aşure ikram edildi. Aşure dağıtımına katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenen Alifuatpaşa Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık, “Mübarek muharrem ayını hemşerilerim ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aşure ayı toplumumuz tarafından önemli olan günlerden bir tanesidir. Örf ve ananelerimizde önemli bir yer tutan aşure ikramının da heyecanını yaşamak ayrı bir keyif. Böylesine güzel bir geleneğe ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kendi eliyle aşure ikram eden Belediye Başkanı Şuayip Erkan Çalık; “Bildiğiniz gibi Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır.
Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Biz de bu manada Aşure ikramımızı geleneksel hale getirdik. Bu mübarek ayın beldemize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Aşure ikramına AK Parti Alifuatpaşa Belde Başkanı Yusuf Besen, belediye meclis üyeleri, eski il genel meclis üyesi İrfan Yıldız ve kalabalık halk katıldı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs