ME memuru Arıcı ile röportaj

Arkadaşımız Sibel Arıcı, ME memuru Kadir Arıcı ile görüştü.

Editör Editör

1.Bize Kendinizi Tanıtır mısınız?

- 1959 Taraklı Çay Köyü Doğumluyum. İlkokulu Çay köyünde okuduktan sonra öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Sakarya Arifiye Öğretmen Okuluna kayıt oldum. Daha sonra öğretmen lisesi olarak adı değiştirildiğinden öğretmen lisesi mezunu olarak 1977-1978 öğretim yılında mezun oldum.

Okulu bitirdikten sonra köyde çalıştım. 1980 yılında bir iş yerinde çalışanların muhasebesini tuttum. Askerlik Hizmetimi Van’da tamamladıktan sonra bazı özel işyerlerinde çalıştım.

1989 yılında Sapanca Belediyesinde sözleşmeli olarak çalışırken bir arkadaşın çağırısı üzere İnfaz ve Koruma memuru sınavlarına müracaat ederek sınavı kazandım.1 yıl İnfaz ve Koruma memurluğu yaptım, kurum değiştirerek Taraklı ilçesi Halk Eğitim Merkezine atandım.

1992 yılında şimdiki METEM olan okulumuza naklen atandım. Halen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde V.H.K.İ olarak görev yapmaktayım.
 
2. Mesleğiniz hakkında bilgi verirmisiniz?

1992 yılından 2003 yılına kadar METEM ve diğer kurumların mutemetliğini yaptım. 2003 yılı Ekim aynında Atatürk İlköğretim okuluna atandım.2006 yılından buna yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve bağlı birimlerinin muhasebe ve mutemetlik işlerini görevlendirilen arkadaşlarla yapmaktayız.

3. Mesleğinizi severek mi yapıyorsunuz?

Mesleğimi severek ve isteyerek yapıyorum. Çalışma arkadaşlarımla uyum içinde olunca daha da rahat çalışıyorum.
 
4. Mesleğinizi bize tavsiye edermisiniz?

Mutlaka. Tavsiye ederim. Severek yaptığınız işin zor yönlerini göremezsiniz. Bizim meslekte bazen mesainin nasıl bittiğini bile anlamazsınız.

5.Mesleğinizle ilgili unutulmayan bir anınızı anlatırmısınız?

1991 yılında bankandan dairede çalışan 3 kişinin maaşını almaya gitmiştim. Bir anda bankaya giren jandarmalar mutemetleri sorarak maaşları çekip beraber gideceğimizi söyleyince ne olduğunu anlayamadık. Parayı bankadan çekince jandarmalar mutemetleri tek tek kurumlarımıza getirdiler. Ne olduğunu sorunca mutemetlerin paralarını alınacaklarını söylediler. Ben kendi adıma tam bir şok oldum. Neden mi toplam 3 kişinin maaşı için beklide silah altında kalacaktım.

6. Bizim Aracılığımızla insanlara vermek istediğiniz mesaj var mı?

Başaralı olmak isteyen herkesin eğitime önem vermelerini istiyoruz. Toplumdan kopan kişileri topluma tekrar kazandırmanın yollarını aramalıyız. Bugünün işini yarına bırakmayalım.Yarın ne olacağı belli değil.

7.Başarınızdaki 3 şey nedir?
 
1.Ailem
2.Kendime Güvenim
3.Mesai arkadaşlarımla uyumlu çalışmam.

8.Bu mesleğe sahip olmasaydınız ne olmak isterdiniz?

Özel işyerlerinde çok çalıştığımdan bir özel işyerinde sorumlu birisi olmak isterdim.

9.Sizin ilave etmek istediğiniz bir şey var mı?

Nerede bir ağaç görürseniz meyvesi bana nasip olmaz demeyin mutlaka dibine bir bardak da olsa su dökün. Gün gelir meyvesi olmazsa gölgesinde dinlenirsiniz…

10.Görüşme bitti. Teşekkürler.

Ben Teşekkür ederim. Hayatta sağlıklı uzun ömürler ve başarılar dilerim.

Sibel ARICI

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs