Geyve Kaymakamı Akbıyık’ın çalışmaları

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık’ın, göreve başladığı bir yıl oldu. Geyve Kaymakamı Akbıyık’ın, bu süre içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili röportaj.

Editör Editör

*Sayın Kaymakamım, bir yıl önce göreve başladığınızda hangi konuya öncülük tanıdınız?

-Ben daima eğitime öncülük tanımışımdır. Çünkü bir ülkenin kalkınması; gençlere verilen kaliteli eğitim sayesinde olur.
Bunun için ilkokuldan üniversiteye kadar bütün öğrencilere; kaynak kitap, burs, dershaneye göndermek gibi konularda destek oluyorum.

Geyve’deki okulları gezdim. İmam- Hatip Lisesi duvarları üzerimize yıkılacakmış gibi duruyordu. İHL dernek üyeleri ve siyasetçilerle iş birliği yaparak, yeni bina yapma çalışmasını hızlandırdık.

Akdoğan Köyü İlköğretim Okulu binası tamamlandı. Hizmete açıldı.


Eğitim, bir günde olacak iş değil. Eğitim, bütünlük taşıyan süreçtir. Okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve veli sabırla çalışırsa kaliteli eğitim ortaya çıkar.

Çocuğun başarısında veli çok önemlidir. Eğitime değer veren velilerin çocukları başarılı oluyor.

Kaymakam, milli eğitim müdürü, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri el birliğiyle eğitime destek olmalıdır.

 Özellikle okul müdürleri, aktif olup öğretmen ve öğrenciyi ders çalışmaya, proje üretmeye, sosyal etkinliklere katılamaya teşvik etmelidir. Pasif olan müdürün, öğrencisi de pasif oluyor, başarısız oluyor.

Ana-kız okuldayız projesi kapsamında, Çeltikler mahallesine pozitif ayrıcalık tanıdık. Yeter ki onlar çocuklarını okula göndersinler.

Amacımız; öğrencilerin SBS ve ÖSS sınavlarının yanında kaliteli birer insan olmalarını sağlamak. Geyve’deki insanların en az yüzde 51’inin kafasına eğitimi, kitap okumayı
Birinci hedef olarak yerleştirmektir. Çünkü en iyi yatırım, insanın eğitimi için yapılan yatırımdır.

Halk Eğitim Müdürlüğünün daha istihdama yönelik kurslar açarak, halkımızı eğitmesini ve meslek sahibi olmalarına, öğrenciler için SBS ve ÖSS kursları açmalarını destekliyorum.

*Eğitimin dışında Geyve için neler yaptınız?

-Yarım kalan Ziraat Kompleksi için Tarım Bakanlığından ödenek temin edildi. Ziraat Kompleksinin bir an evvel hizmete açılması için çalışmaları hızlandırdık.

Kimsenin aç ve açıkta kalmaması için koşturuyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile insanlarımızı; eğitim, yiyecek, özürlülere yardım hususunda destekliyoruz.
Çeltikler Mahallesinden 4 vatandaşa konut yaptırdık. Şimdi de 36 ihtiyaç sahibine, 55 m2’lik konutlar yapıp, anahtar teslimi ve geri ödemesiz olarak teslim edeceğiz.

*Yol çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

-Bağlarbaşı, Demirler, Sarıgazi, Halidiye, Ahibaba, Kulfallar, Sütalan, Bağcaz, Bozören, Umurbey, Yaylak, Hırka, Aydınlar, Çukurköy, Alıplar, Safibey, Sekiharman, Dereköy, Çamlık, Akdoğan, Halidiye, Setçe, Şehren, Hırka, Eşme ve Koru köy meydanlarına toplam 25 bin metre kare kilitli parke döşendi.

İl Özel İdare desteğiyle köylere alt yapı kapsamında; köy yollarına 35,5 km. KÖYDES projesiyle 11,5 km birinci kat olmak üzere toplam 47 km birinci kat asfalt. İl Özel İdare desteğiyle de 44,5 m2 ikinci kat asfalt döküldü. Bozulan yol olursa, asfalt yama çalışmalarımız sürüyor. 13 km de stabilize yol yapıldı.

Karacaören- Halidiye, Şehren- Karacaören arası yollarındaki sıkıntıyı gidermek için sanat yapıları tamamlandı.

.
Ali Fuat Paşa Sağlık Ocağı binası tamamlandı, yakında hizmete girecek.

* İçme suyu çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

-Halidiye, Kamışlı, Saraçlı, Sütalan, Ahıbaba, Akıncı, Düzakçaşehir, Bağlarbaşı ve Doğantapa köylerine toplam 24 bin 900 metre içme su borusu döşendi. Vatandaşlarımızın su problemi yoktur.

Köylerin yol, parke ve içme suyu çalışmaları tamamlandı. Bundan sonra çocuk parkı, spor alanları yapacağız. Köylerimizin sosyal, kültürel alanda gelişmesi için çalışıyoruz.

* Gençlerle beraber halı sahada futbol oynadığınızı görüyoruz.
Spora desteğiniz nedir?

-Evet sporu seviyorum ve yakından ilgileniyorum. Çünkü; sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. İnsanın zinde kalması için spor şart. Gençlerin de boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini tavsiye ederim. Geyve, Ali Fuat Paşa, Bayat futbol sahalarının bakımı, soyunma odaları, Karaçam ve Sekiharman köylerine muhtarların isteği doğrultusunda futbol sahası onarım çalışması yapıyoruz.

*Geyve’nin asayişi için ne söyleyeceksiniz?

-Geyve’nin asayişinde önemli bir sorun yok. Bu hususta sağ duyulu davranan halkımıza teşekkür ederim. Çünkü; huzursuzluk yaratmak, insana huzur vermez.

*Meyvecilik ve ziraat ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

-Halkımız bu konuda tecrübeli. Soğuğa ve çeşitli hastalıklara karşı İlçe Tarım Müdürlüğü, zaman zaman vatandaşlarımızı bilgilendiriyor.

*Son olarak neler söylemek istersiniz?

-Kaymakamın görevi; ilçede devleti temsil etmek, Anayasa ve kanunları uygulayarak, kamu hizmetini vatandaşa en iyi ve hızlı bir şekilde ulaştırmaktır. İlçenin ekonomik, sosyal ve eğitim yönünden gelişmesine önderlik etmektir. 250 civarında kanun kaymakama çeşitli görevler vermektedir. Kaymakam, hayatın her alanında vardır. Biz, bu görevleri yaparken; şeffaf, katılımcı ve halkımızla beraber olamaya dikkat ediyoruz.
Geyvelilerin sosyal ve ekonomik yönden huzur içinde yaşaması için çalışıyoruz. Halkımıza sağlık ve mutluluklar dilerim.

*Geyve’ye yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür eder, güzel hizmetlerinizin devamını bekleriz.

Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs