İlimbey'de Domuz Kapanında Ayı Yakalandı

Geyve ilçesi İlimbey köylülerin bahçelerini korumak amacıyla kurduğu domuz kapanına yakalanan yavru ayı, uyuşturucu iğneyle uyutulduktan sonra kurtarıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

Yavru ayı, jandarma ve orman görevlilerinin gözetiminde doğaya salındı.İlimbey köyünde ormanlık alana yakın bir yerde yiyecek arayan yavru ayı, meyve bahçesi girişine köylüler tarafından kurulan domuz kapanına yakalandı. Acı içinde bağırarak kapandan kurtulmaya çalışan yavru ayıyı gören bir köylünün haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri gönderildi.

Ayının kapandan kurtularak çevresindekilere zarar verebileceği ihtimali üzerine jandarma, köylüleri ayının bulunduğu yerden uzaklaştırdı. Önlemler alındıktan sonra veteriner hekim, iki uyuşturucu iğne atarak yavru ayıyı sakinleştirdi. İğnenin etkisiyle bir süre sonra uyuyan yavru ayının kapana takılan ayağı görevliler tarafından kurtarıldı.Yapılan kontrolde ciddi bir yarası bulunmadığı belirlenen yavru ayı, jandarma ve orman görevlilerinin gözetiminde doğal ortamına bırakıldı.

Yavru ayıyı kapana yakalanmış halde bulan köylülerden Cevat Demirtaş, misafirlikten dönerken yavru ayıyı bahçe girişinde kapana yakalanmış halde gördüğünü belirterek; "Ablamdan dönüyordum. Yolda yavru ayıyı tele takılmış halde gördüm. Tele takılmış bağırıyordu. Arkadaşlara ve jandarmaya haber verdik. Uyuşturarak kurtardılar. Ayılar meyve bahçelerine zarar veriyor. Armutları çok seviyorlar. Eğer kollamazsan dallları indirip yiyor meyveleri." dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs