Hacılara her gün 30 bin damacana ücretsiz Zemzem dağıtılıyor

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan Zemzem Unnited Office, hacılara her gün 30 bin damacana ücretsiz Zemzem dağıtıyor.

Ali ARICI Ali ARICI

Suudi Arabistan Krallığı'na bağlı olarak çalışan Zemzem İşleme Ofisi Genel Müdürü İmamil Zemzemi, zemzemin dağıtımını ücretsiz yaptıklarını ve hac döneminde her gün 30 bin damacana zemzemi hacılara ulaştırdıklarını belirterek ''Hacılara ülkelerine dönüşlerinde 1,5 litre zemzem ikram yapıyoruz'' dedi.


Genel Müdür Zemzemi, Türk hacılarını da uyararak, ''Office hizmetleri dışında hiçbir yerden zemzem almayın. Dışarıdaki sular hem mikrop barındırıyor, hem hacılara zemzem suyu yerine başka kuyu suları satılıyor'' diye konuştu.


TÜRK MÜHENDİSLET KURDU


Kabe'den çıkartılan zemzem, borularla Kudey bölgesindeki dağıtım tesislerine getirilip oradan da tankerlerle dolum tesislerine ulaştırılıyor. Depolara alınan zemzem, Türk mühendislerin kurduğu tesislerde karbon ve kum filtrelerden, daha sonra da UV ışın filtresinden geçirilip dezenfekte edildikten sonra 20 litrelik plastik damacanalara el değmeden dolduruluyor. Türk mühendislerin kurduğu bu tesisi Suudi Kralların fotoğrafları süslüyor.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs