Evinin Yanında Organik Bahçe Yaptı

İlköğretim öğretmenliği yapan Mehmet Yıldız(63)evinin yanında bulunan bahçede organik üretim yapıyor.
Editör Editör
Yıldız; bahçesinde domates, biber, patlıcan, salatalık, bamya, taze fasulye, lahana, soğan, pırasa, marul, tere, roka, çilek, ahududu, mısır, ve benzeri sebzeler üretiyor. Mandalina ile Kivi gibi meyveleri de yetiştirmeğe çalışıyor.

Doğal olan herşeyi severim
Öğretmen Yıldız: “Yeşile, çiçeğe ve doğal olan her şeye meraklıyım. Evimin bahçesinde bulunan ahırı yıktım. Yeri boşaldı. Etrafında bulunan yerde uzun zamandır ekilmemişti.”

Genetik yapısı bozuk olmayan tohumlar
Diyen Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Yaylak Geyve’ye bağlı Yaylak köyünden bir traktör römorku dolusu davar gübresi getirttim. Bahçeye güzelce yaydım. Belledikten sonra karıklar yaparak dikeceğim ürünler için yerler hazırladım. Genetik yapısı bozulmamış tohumlar temin ederek bahçeme diktim.”

Damla sulama Sistemi
Öğretmen Mehmet Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Bahçemde daha önceden tulumbam vardı. Ona bir elektrikli motor takarak damla sulama yapıyorum. Evimizin ihtiyacı tamamen organik olarak elde edilmiş oluyor.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs