Cuma Hutbesi

Merkez Atapaşa Camii İmam-Hatibi
Recai Avcı
Editör Editör
Aziz Mü’münler!
Önümüzdeki 28 Salı gününü 29 Çarşamba’ya bağlayan gece İsra ve Mi’rac mucizesinin yaşandığı mübarek Mi’rac Kandili’dir.

İsra; gece yolculuğu, Mi’rac ise yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarına gelir.

Peygamber efendimiz (S.A.V.) bu gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da ALLAH’ın huzuruna yükseltilmiştir. Receb-i Şerif ayının 27. gecesinde yaşanan Mi’rac hadisesi Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatılır: “Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren ALLAH’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”

Aziz mü’minler!

Peygamber efendimiz(S.A.V.) Mi’racda yüksek derecelere ve yüce makamlara ulaştığında ALLAHÜ TEALA ona şöyle hitap etti: “Ey Resülüm! Seni ne ile şereflendireyim?” Hz. Peygamber(S.A.V.) “sana kul olma şerefiyle şereflendir, Rabbim.”dedi.

Bunun üzerine ALLAH TEALA İsra Suresi’nin ilk ayetini indirdi. Nitekim Cenab-ı Hakk bu ayette efendimizi risalet vasfıyla değil, kulluk vasfı ile zikretmektedir. Zira bu yüce mertebelere ancak hakiki kulluk ile ulaşılır.

Nihayet bu gecede Ümmet-i Muhammed’e emredilen 5 vakit namaz, her gün eda edildiğinde mü’minleri kulluğun zirvesine, Mi’racın doruğuna çıkarır.

Mustafa Hamdullah ERGİN #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs