Elvanbey İmarethanesi Üzerine Güzel Düşünceler

Geyve Halk Kütüphanesi Olarak hizmet veren Elvanbey İmarethanesi üzerine ilçe Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu'nun güzel fikirleri var.




1450 Ylında Germiyan Beyi Süleyman Şah'ın kızı Devlet Hatunu Yıldırım Beyazıt'a gelin getiren atının yedekçisi aşçıbaşının oğlu Elvanbey tarafından yaptırılan ve halen ilçe halk kütüphanesi olarak hizmet veren tarihi bina hakettiği süliete kavuşacak.İlçe Kaymakamı Seyfettin Azizioğlu ile yaptığımız bir sohbette bizlere yaptığı açıklamaya göre tarihi binanın yeri ve konumu olarak kütüphane olarak kullanılmasına karşı olduğunu ve ilçemizde tek ayakta kalan ecdat yadigarını daha değişik ve tüm ilçe halkı ile birlikte dışarıdan gelen yerli ve yabancıların da ziyaret edebilecekleri ve de kendilerinden bir şeyler bulabileceği bir yer haline getirmeyi planlıyoruz.İlçemizde halen yapılma aşamasında olan ve önümüzdeki yıl bitirlmesi planlanan kültür merkezinin içine kütüphaneyi taşımayı planlıyoruz.Böylelikle oradan daha fazla öğretmen,öğrenci ve ilçe halkı faydalanacak.Şu anki ecdat yadigarını ise tarihi eserlerin,yöresel kıyafet ve eşyaların sergilendiği daha da ilerisinde ise yörsel yemek ve tatlıların yapıldığı ,gelen ziyaretçilere sunulduğu bir yer olarak planlıyoruz.İnsanlar gelsinler ve ailecek gezip,yiyip ,içip mutlu ayrılsınlar.Bu aynıu zamanda da Geyve'nin dışarıya açılan kapısı da olacak diyerek düşüncelerini aktardı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs