Pamukova'da mehter takımı kuruluyor

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde belediye tarafından başlatılan Mehter Takımı kurma çalışmalarına hız verildi.
Ali ARICI Ali ARICI

Pamukova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ateş İlçede Belediye Desteği ile Mehter topluğu kurmak için araştırma çalışmalarına başladıklarını açıkladı.


 Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, makamında ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Türköz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ateş ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Mehter takımından emekli Ahmet Deveci ile Rahmi Kıran'ı ağırlayarak toplantı yaptı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Türköz, kurulacak mehter takımında görev yapmak isteyen gönüllü çok sayıda esnaf olduunu belirterek, "Esnafımızın ilgisi büyük. Bizler de verilecek göreve hazırız� dedi. HEM Müdürü Süleyman Ateş ise mehter takımına eğitim verme konusunda üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan da, emekli mehterciler Ahmet Deveci ve Rahmi Kıran'a mehter takımı kurma çalışmalarında görev almalarını teklif etti. Deveci ve Kıran da, teklifi olumlu karşılayarak, hazırlık yapacaklarını söylediler.
Başkan Turan, kurulacak mehter takımının 25 kişiden oluşacağını söyleyerek, "Mehmet takımını Kurban Bayramına kadar kurmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs