GEYVE'DE 23 Nisan ÇOCUK ŞENLİĞİ ŞÖLENİ YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Geyve Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, bu yıl birincisi düzenlenen Çocuk Şenliğinde, şenliğe katılan öğrenci ve veliler doya doya eğlendi.

Editör Editör

Geyve Atatürk Spor Salonunda yapılan Şenliğe Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Garnizon Komutanı Lütfü Varol, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve yaklaşık 2 bin kişiden oluşan veli ve öğrenci grupları katıldı.

Şenliğe katılanlara ‘Çocuk Şarkıları, Halk Müziği, Halk Oyunları ve Spor gösterilerinden oluşan’ görsel ve işitsel bir ziyafet sunuldu.

Gösteriye:
Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu: Flüt, Halk Müziği Korosu ve Malatya Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Kazımpaşa İlköğretim Okulu: Halk Müziği Korosu ve Geyve Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Geyve İlköğretim Okulu: Halk Müziği Korosu ve Geyve Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Geyve Gazipaşa İlköğretim Okulu: Halk Müziği Korosu ve Geyve Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Atatürk İlköğretim Okulu: Geyve Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Alifuatpaşa Cemal Gürsel İlköğretim Okulu: Minikler Keman Topluluğu, Halk Müziği Korosu ve Silifke Yöresi Halk Oyunları Grubuyla;

Alifuatpaşa Necip Fazıl İlköğretim Okulu: Artvin, Trabzon ve Tekirdağ Yöreleri Halk Oyunları Gruplarıyla;

Nuruosmaniye İlköğretim Okulu: Akçaabat Yöresi Halk Oyunları Grubuyla katıldılar.

Geyve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Geyve Belediyesi işbirliğinde açılan Spor Okulları öğrencileri Jimnastik ve Karate gösterileri sundular.

Şenlik Geyve Kazımpaşa Öğrencisi Celil Yılmaz’ın Kemençe ve Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Gitar Kursu Öğrencilerinin Mini Konserleriyle tamamlandı.

Ayrıca Geyve METEM Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerinden oluşan Palyaço Grubu yaptıkları gösterilerle veli ve öğrencileri coşturarak şenliğe renk kattılar.

Şenlik boyunca Geyve Kaymakamlığı, Geyve Belediyesi, Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Geyve Esnafının katkılarıyla alınan hediyeler öğrencilere dağıtıldı.

Geyve Kaymakamlığının hediye ettiği Mini Bilgisayarlar Gazipaşa İlköğretim Öğrencisi Beyzanur Kılıç, Kazımpaşa İlköğretim Okulu Öğrencisi Muhammet Ufuk Karakaya ve Kazımpaşa İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Emre Poriklinin minik kızı Elifnaz’a çıktı. Emre Porikli Kızının şu anda küçük olması münasebetiyle bilgisayarı görev yaptığı Kazımpaşa İlköğretim Okuluna hediye edeceğini belirtti.

Şenlik sonunda katılımcıların bir kısmına anket uygulandı. En çok Beğenilen grubun ortaya çıkarıldığı bu anketin sonucunda;

Katılımcıların neredeyse tamamının oyunu alan Ahmet Yesevi İlköğretim Okul Malatya Yöresi Halk Oyunları Ekibi birinci sırada çıkarken, Jimnastik Grubu öğrencileri ikinci, Geyve Ahmet Yesevi, Kazımpaşa ve Geyve İlköğretim Okulları Öğrencilerinden oluşan Geyve HEM Halk Müziği Korosu üçüncü, Karate Kursu Öğrencileri dördüncü ve Alifuatpaşa Cemal Gürsel İlköğretim Okulu Silifke Yöresi Halk Oyunları ekibi de beşinci oldu..

Şenlik sonunda kısa bir konuşma yapan Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İrfan Karaçayır: ‘Görüşünü aldığımız katılımcıların büyük bir çoğunluğu bu şenliğin gelecek yıl’da yıl yapılmasını dile getirdiler. Biz de zaten bu şenliğin Geyve’mizde geleneksel hale getirilmesini istiyoruz. Bu ilkti birçok hatamız ve eksiğimiz oldu. İnşallah gelecek yıl gerçekleştirdiğimiz organizasyon bundan daha iyi olacak.’ dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs