Ali Fuat Cebesoy kabri başında anıldı

Geyve İlçesi Alifuatpaşa Beldesindeki kabri başında yapılan törenle, Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Ali Fuat Cebesoy anıldı.
Editör Editör

Ölümünün 43 yılı nedeniyle yapılan törene; Cebesoy Paşanın yeğeni Ayşe Cebesoy, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve Garnizon Komutanı Jan. Üstğ. Lütfü Varol, Geyve Emniyet Müdürü Şaban Doğan, Milis Kuvvetleri Derneği Başkanı, İlçede Görevli Kurum Yöneticileri, öğrenciler ve kalabalık bir halk katıldı.

Anma törenini Cumhuriyet İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni İhsan Açılan sundu.

Tören; Kaymakam İdris Akbıyık, Ayşe Cebesoy, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın Cebesoy Paşanın kabrine çelenkleri sunmasıyla başladı.

Çelenklerin sunulmasından sonra törene katılanların katılımıyla Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Kaymakam Akbıyık, Cebesoy’un hayatını ve yaptıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Cebesoy Paşanın yeğeni Ayşe Cebesoy, Paşanın anılarından oluşan bir konuşma yaptı. Geyve Müftüsü Hüseyin Duran, Paşanın ve tüm Kurtuluş Savaşı Kahramanlarının ruhuna bir dua yaptı, katılımcıların tamamı duaya katıldı.

Cemalettin Kartal adında bir dede, “Kurtuluş Savaşı Hikâyeleri” adlı bir şiir okudu.

Anma törenine katılanlar daha sonra Kuvvay-ı Milliye Müzesi ve Cebesoy Müzesini ziyaret etti ve bilgiler aldı.

Namık CİHAN/Mustafa Hamdullah ERGİN

Öğretmen İhsan Açılan

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık

Ayşe Cebesoy Sarıalp

Geyve müftüsü Hüseyin Duran

Cemalettin Kartal

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs