Eğitim-Bir-Sen divan toplantısı yapıldı



Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi İl Divan Toplantısı, SAKVA Sosyal tesislerinde Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI, Memur Sen İl Temsilcisi Yusuf İlker ŞAHİN, Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali GÜZELDAL, Toç Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Bayram ÖZCAN, Sakarya Şube Yönetim ve Denetleme Kurulu, İlçe Temsilciler ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ali ARICI Ali ARICI

Toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan ÖZKAN "
Öncelikle Kurucu Genel Başkanımız şair, yazar, gazeteci, sendikacı Mehmet Akif İnan’ı, vefatının 11. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Akif İnan, sendikal mücadeleyi kuru bir dava ve boş kavgaların zemini olarak değil, Yunus Emre’nin, “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için/Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” dizelerinde yüklü anlamı, yaşama alanı olarak görmüş ve şekillendirmiştir. Bu duygularla, kökü ezele, dalları ebede uzanan bir misyonu bizlere miras bırakan, ‘benim misyonum adam yetiştirmek’ diyen Akif İnan’ı olarak bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.
Eğitim Bir-sen sürekli olarak büyüyen, büyüdükçe ülkemizin normalleşmesine ivme kazandıran bir sendikadır. Bu nedenle sendikamızı büyütmek uğrana atılacak her adım, kazanılan her üye ülkemizin demokratikleşmesine birer hizmettir. Bu çaba sadece sendikamız organlarında görev alanların değil, sendikamıza gönül verenlerin herkesin birlikte omuzlayacağı bir yüktür. Birlik ve beraberlik içinde emin ellerden aldığımız sendikamızı daha etkin daha güçlü bir sendika olarak devretmenin onurunu yaşamak istiyorsak, gücün ancak birlikte çalışmaktan ortaya çıkacağını unutmamalıyız.
Eğitim Bir-Sen olarak mücadelesini verdiğimiz konulardan bazılarını özetlemek istiyorum.
4/B ve 4/C’liler Kadroya Geçirilmelidir.
Sözleşmeli öğretmenlerin tayin problemleri tamamen ortadan kaldırılmalıdır.
Öğretmen çocuklarının burs almaları önündeki parasal limit kaldırılmalı veya yükseltilmelidir.
Öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının ek dersleri artırmak değil maaşlarını artırmak gerekir.
Toplu sözleşme yasası bir önce çıkmalıdır.
İlimizde SEBAP kapsamında verilen ödüller adil ve şeffaf olmalıdır.
SEBAP kapsamında yapılan çalışmalar da öğretmenler tekrar veya fazlalık işlerden kurtulmalı, sadece yapılması gerekenler daha etkin ve verimli yapılması sağlanmalıdır.
Öğretmenlerimize karşı zaman zaman yapılan şiddet eylemleri kesilikle karşılık bulmalı ve bir daha olmaması sağlanmalıdır.
İlimizde okul güvenliği konusunda daha dikkatli olunmalıdır.
Bu ve buna benzer sorunların sürekli takipçisi olacağız.
Eğitim iş kolunda çalışan bütün üyelerimizn sorunları ve sorunların çözüm yolları, ancak bu sorunlara muhatap kişilerin , tespit ve taleplerini dikkate almakla mümkün olacaktır. Eğitim Bir-Sen, Eğitim iş kolunda çalışan farklı görev ve yetkideki kişiler için ayrı ayrı komisyonlar oluşturup, bu komisyonlarla il, bölge ve Türkiye şuraları yapmıştır. ayrıca sonuçlar bir kitap oalrak yayınlanmış v eilgili merciler ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.
 2011 yılının ülkemiz açısından, milli egemenliğin tam anlamıyla hayat bulduğu, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla hayata geçirildiği, terörün sona erdiği ve kardeşliğin hâkim olduğu, toplu sözleşme yasasının çıktığı, eğitim çalışanlarının özlük haklarındaki sorunların çözüldüğü, eğitimin ilimizde kalitesinin arttığı bir yıl olmasını diliyorum.. Bu isteklerin gerçekleşmesi için hiç vakit kaybetmeden yapılması gereken, sivil ve demokratik bir Anayasa yapmak ve Eğitim Bir-Sen’nin görüşlerinin eğitim politikalarında dikkate alınmasıdır. Bu duygularla İl Divan toplantımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm katılımcılara saygılar sunuyorum." dedi.
Yine toplantıya katılan Memur Sen İl Temsilcisi Yusuf İlker ŞAHİN ; "Memur Sen'in Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü markası olduğunu, Memur Sen ailesinin ülkemizin demokratik hayatının en önemli unusuru olduğunu belirtti. Ayrıca Eğitim Bir-Sen'nin Memur Sen ailesinin lokomatif gücü olduğunu, bu görevi yerine getiren Sakarya Şube Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine başarılar diledi."
Toplantıda konuşma yapan Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI ise; " 2010 yılı toplu görüşme masasında Memur Sen'nin 4+4 maaş zammı, 80 Tl ek ödeme, 20 +20 aile yardımı ödeneği artışı, 3 ayda bir 15 TL toplu sözleşme primi, sözleşmeli öğremenlerin aile yardımı alması gibi çok önemli kazanımlara imza attıklarını, 18.Eğitim Şurasında ise Milli Güvenlik dersinin sivil öğretmenler tarafından okutulması, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanında Din Bilgisi dersinin seçmeli olarak verilmesi, kesintisin zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarak 4+4+4 olarka uygulanması gibi çok önemli kararların altına imza atarken, öğretmenlerin kademeli olarka sözleşmeli yapılması, öğretmenlerin beş yılda bir psiko-teknik testlere tabi tutulması gibi önergeleri de engellemiştir." dedi.
Toplantıda söz alan ilçe temsilcilerimiz ise, ilçelerindeki 2010 yılında yaptıkları faaliyetler, 2011 yılında yapmayı planladıkları faaliyetler ve üye durumları ile ilgili bilgiler verdiler.

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs