“Sivil anayasa mı? Yoksa darbecilerle uzlaşma arayışı mı?”

Ana eksenini gündemdeki “sivil anayasa” tartışmalarının oluşturduğu basın açıklamasında ayrıca YÖK ve ulusal medyanın başörtüsü yasakçılığındaki tavırları protesto edildi.
Ali ARICI Ali ARICI


Sakarya Başörtüsü Platformu 106.Başörtüsü Eylemini gerçekleştirdi. Ana eksenini gündemdeki “sivil anayasa” tartışmalarının oluşturduğu basın açıklamasında ayrıca YÖK ve ulusal medyanın başörtüsü yasakçılığındaki tavırları protesto edildi.


Sakarya Başörtüsü Platformu adına Özgür-Der Geyve Temsilciliği üyesi Mustafa Özer tarafından okunan basın açıklamasında; “sivil anayasa” hazırlığı konusunda gelinen nokta değerlendirildi. Açıklamada, kararın Başbakanın inisiyatifine bırakılması ve yasağın  sadece üniversitelerde kaldırılmasına yönelik çözüm arayışları ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi. “Hayatın her alanında, müslümanların rahatça ve özgürce İslami inanç ve kimlikleri gereği taktıkları başörtüsünün sadece üniversiteler gibi sınırlı ve kısıtlı bir alana sıkıştırılmak istenmesi açıkça bir dayatmadır, zorbalıktır. Ayrıca; on binlerce Müslümanı ilgilendiren böyle yakıcı bir sorunu bir kişinin tekeline bırakmış olması da Ak Partinin bu konudaki ciddiyetsizliği ve samimiyetsizliği olarak algılanacaktır.


 


Özer, YÖK Başkanı Teziç’in Rektörler Komitesi toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında “Kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü lehine bir karar değişikliği yapmak hukuken mümkün değildir. Bakın daha önce iki parti kapatıldı” gibi sözlerle hükümete ve halka gözdağı vermeye çalıştığını, Hürriyet’in Başyazarı Ertuğrul Özkök’ün ise “Başörtüsü serbest olacağına darbe olsun daha iyi” başlıklı bir yazı kaleme alarak darbeye ve darbecilere açık bir çağrı yaptığını belirtti. İslam’dan, başörtüsünden, namazdan ve namaz kılanlardan büyük rahatsızlık duyanlar olduğunu söyleyen Özer açıklamasına “Yapılması gereken, İslam’a her zamankinden çok daha fazla sahip çıkmaktır. Yapılması gereken, başörtüsüne özgürlük için verilen mücadeleleri desteklemek ve omuzlamaktır. Yapılması gereken; içimiz ürpererek, takvayı kuşanarak, Rabbimizden sabır ve namaz ile yardım dilemektir.” sözleriyle devam etti.


 


Özer, açıklamasını şu cümlelerle bitirdi. “Açıklamamızı bu hafta içinde vefat eden, İslami camianın mücadeleci şahsiyetlerinden Fikret Özdemir ağabeyimize Rabbimizden rahmet ve mağfiret dileyerek bitirmek istiyoruz. Hayatını İslami mücadeleye adadığına şahitlik ettiğimiz Fikret Özdemir’i Rabbimizin huzuruna uğurlarken inşallah mekanı cennet olur diyoruz. Amin.”


 


“Zulme Karşı Direneceğiz; Başörtüsüne Özgürlük” ve “Tevhid Adalet Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları, eylemde “Direne Direne Kazanacağız” sloganını attılar. Eylemde “Namazımız Orucumuz Başörtümüz Kimliğimizdir”, “Direnmek; O’nun İçin O’nun Adına, Direnmek; Zulme ve Zalime Karşı, Dün Bugün Yarın” yazılı dövizler de taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs