Geyve’de Öğretmenler Günü kutlandı

Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, Geyve’de “24 Kasım Öğretmenler Günü” programı hazırladı ve sundu.
Editör Editör
Geyve Kaymakamlık Kültür merkezi ve Öğretmen Evi’nde
yapılan programa; Geyve kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve belediye başkan vekili Enver Uysal, Ali Fuat Paşa belediye başkanı Yüksel Yıldız, İlçe Emniyet müdürü Şaban Doğan,
MEM Alaetdin Dişli, ME müdür yardımcısı Mehmet Doğan,
Daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın sunuculuğunu Geyve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Turgay Küçüktepe ile Büşra Çörekçigil yaptı.

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık: “Öğretmenler günü; milli eğitim meşalesinin yakıldığı bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ Gününüz kutlu, ömrünüz mutlu olsun.” dedi.

MEM Alaetdin Dişli: “Yaratıkların en şereflisi insandır. Öğretmenler de insan yetiştirdikleri için, kutsal bir meslek sahibidirler. Eğitime verdikleri destekten dolayı; Geyve kaymakamımız İdris Akbıyık’a, belediye başkanlarına, encümen üyelerine teşekkür ederim.” dedi.

Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, konuşmalar yaptı. Öğretmen Ayşe Hilal Erdoğdu’nun sahneye koyduğu “Eli Öpülesi İnsanlar” adlı oyun çok beğenildi.

Genç öğretmenler adına konuşma yapan Ömer Öztürk: “Tarihe bakıldığında tüm peygamberlerin öne çıkan yönü öğretmenliktir.” dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Bünyamin Konuk: “ 25 yıl önce meslek aşkıyla dağ başındaki ilk görev yerime gidiyorduk. Hanımla beraber bir vatandaşın atına bindik. Derin bir çaydan geçerken hanım suya düştü.” dedi.

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık; öğretmenlikten emekliye ayrılan Muhsin Boztaş ile Bünyamin Konuk’a hizmet şeref belgesi ve plaket verdi. Öğretmenliğe yeni başlayanlar, meslek andı içtiler; müzik öğretmeni Erkan Dursun yönetiminde şarkılar söylediler.

Oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Geyve ME şube müdürü Davut Karamehmetoğlu’nun rehberliğinde düzenlenen program, başta kaymakam İdris Akbıyık olmak üzere, davetliler tarafından çok beğenildi.

Geyve belediye başkanı tüm öğretmenlere Karanfil dağıttı.

Gelen misafirlere meyve suyu ve kurabiye ikram edildi.

Mehmet AYDOĞAN

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık

MEM Alaettin Dişli

Öğretmenler korosu

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs