AK Parti'nin adayı Köksal Toptan

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan oldu. Erdoğan, Toptan'la birlikte toplantı salonuna girdi. Vekiller Toptan'ın yanına gelerek tebrik etti.
Ali ARICI Ali ARICI

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan oldu. Erdoğan, Toptan'a aday olarak belirlendiğini tebliğ ettikten sonra birlikte AK Parti'li milletvekillerinin toplantı yaptığı salona girdi. Toptan'ın etrafını saran milletvekilleri adaylığını tebrik etti.


AK Parti Genel Merkezi'nde bugün saat 11.45'te toplanan AKP MKYK yaklaşık 2.5 saatlik bir toplantıda konuya ilişkin son değerlendirmelerini yaptı.
 
Toplantıda üyelere dağıtılan formda, bu görev için görmek istedikleri isimleri yazmaları istendi.
 
Gün içinde AK Parti ayrıca, Meclis Başkanlığı seçimi için muhalefetle temasa geçti. AK Parti heyeti DSP, CHP ve DTP'yi ziyaret etti. 
 
MKYK'nın ardından Erdoğan AK Parti milletvekilleri ile bir araya geldi. Genel Merkez'de saat 16.35'de başlayan toplantıda milletvekilleriyle TBMM başkanlığı, başkanlık divanı üyelikleri ile partinin TBMM grup başkanvekilliklerine yapılacak seçimler ele alındı.
 
Milletvekilleri, dağıtılan formlara, bu görevler için düşündükleri isimlerin adlarını yazdı. Bu işlem için Genel Merkez'deki toplantı salonunda sandıklar kuruldu.
 
Daha sonra grup toplantısına geçildi. Erdoğan burada Köksal Toptan'ın ismini açıkladı


AKP içinde Meclis Başkanlığı için 5 isim konuşuluyordu; Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Vecdi Gönül, Ülkü Güney ve Murat Başesgioğlu.

Köksal Toptan kimdir?
 
Merkez sağın tanınan isimlerinden biri olan Köksal Toptan, AK Parti öncesinde Milli Eğitim, Kültür ve Devlet Bakanlıkları görevlerinde bulundu.
 
AK Parti'ye katıldıktan sonra da Meclis’te en kritik komisyonlardan biri olan Adalet Komisyonu’nun başkanlığını yürüten Toptan, kriz zamanlarında uzlaşmacı tutumu ile öne çıktı.


ÖZGEÇMİŞİ


RİZE - 1943, Talat Fehmi - Saadet - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Serbest Avukat, Yedek Askeri Hakim, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi, Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı - V, XVII (Ara Seçim), XVIII, XXII nci Dönem Zonguldak, XIX, XX nci Dönem Bartın Milletvekili - Devlet, Millî Eğitim, Kültür Eski Bakanı - TBMM Adalet Komisyonu Eski Başkanı - Evli, 3 Çocuk.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs