Çaykur, köpeklerle kaçağa savaş açacak

Büyük boyutlara ulaşan kaçak çay girişini engellemek için yeni önlemler geliyor
Editör Editör

Sınırlardan karbonat diye çay getirildiğini belirten Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, kaçakçılıkla mücadelede bundan sonra 'narkotik çay köpeklerinden' faydalanacaklarını açıkladı.

Yüce'nin verdiği bilgiye göre kurum ilk etapta Macaristan'dan iki adet 'çaya duyarlı köpek' getirdi. Verilen siparişlerle sayı kısa bir sürede daha da artacak. Belli bir süre İskenderun'da eğitimden geçirilen hayvanlar, gümrük ve sınır kapılarına gönderilecek. Buralarda ülkeye giren TIR, konteynır ve mal yüklü araçlar köpekler tarafından kontrol edilecek. Köpeklerin kaçak çayı kokusundan kolaylıkla tespit edeceği belirtiliyor.

Türkiye'de kişi başına yılda ortalama 3 kilogram çay tüketiliyor. Ancak Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerde Çaykur ve diğer özel şirketlerin satış verilerine göre kişi başı tüketim 300 gram civarında. Bu bölgelerde aradaki farkın kaçak çay tüketiminden kaynaklandığı ifade ediliyor. Çaykur Genel Müdürü Yüce, kaçak çayda pek çok sağlık riski bulunduğunu vurgulayarak tüketicilere yerli çay içmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yüce, "Türkiye'de üretilen çay hiçbir türlü toprak zararlısını veya böcek hastalığını içermiyor. Yani hiçbir katkı maddesi ve kimyasal yok. Bu sebeple Türk çayı dünyada çok özel bir konuma sahip. Türk çayının tüm dünyada şifa niyetine içilebileceğini herkese anlatmak istiyoruz." diye konuştu.

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs