Albayın villasına el konuldu.

Özel kuvvetler inşaatındaki yolsuzluk davasında, Yılmaz’ın villasına el kondu
Ali ARICI Ali ARICI

Özel kuvvetler inşaatındaki yolsuzluk davasında, aralarında müteahhit ile çok sayıda askerin olduğu 35 sanıkla birlikte yargılanan emekli albay Recep Yılmaz’ın İstanbul Beylerbeyi’ndeki bu villasına el kondu. 4 yıl hapis cezası alan Yılmaz’ın el konulan varlıkları arasında eşi ve kendisinin hesaplarındaki 716 bin YTL de var


Askeri mahkeme önceki gün Ankara Gölbaşı’ndaki özel kuvvetler inşaatında yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklara rekor cezalar yağdırmıştı. Müteahhit Ali Osman Özmen 41 yıl 9 ay 6 gün hapis, 11 milyon 369 bin YTL de para cezasına çarptırıldı. Davada 4 subay da rüşvet ve ’haksız mal edinmek’ suçlarından çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırılarak orduyla ilişikleri kesildi. İşte bu askerlerden biri olan emekli albay Recep Yılmaz ’haksız mal edinmek’ suçundan 3 yıl 10 ay 20 gün hapis ve 280 YTL para cezasına çarptırıldı, İstanbul Beylerbeyi Burhaniye Mahallesi Beykonakları Sitesi’nde bulunan tripleks villasına da el kondu. Askeri mahkeme ayrıca Yılmaz’ın hesabındaki 633 bin YTL ile eşinin hesabındaki 83 bin YTL’ye de el konulmasına karar verdi.


Gönül ilişkisi mi yaktı?


Davada, Recep Yılmaz’ın kendisinden boşanmak için dava açan eşi Aysel Yılmaz da tanık olarak ifade vermişti. Aysel Yılmaz, eşinin 1999 yılından bu yana Milli Savunma Bakanlığı’nda görevli sivil memur S. A. ile gayri meşru ilişki içinde olduğunu ve boşanma davası açtığını söylemiş, eşinin İstanbul Beylerbeyi’nde satın aldığı villadan soruşturma aşamasında haberi olduğunu ve Recep Yılmaz’ın bu evde S.A. ile yaşadığını iddia etmişti. Yılmaz, eşinden dayak yediğine ilişkin raporu ve S.A. ile eşi arasındaki cep telefonu mesajlarını da mahkemeye sunarak, “Eşim geleceğin paşasıydı. Süper zekaydı. O kadın, kocamın geleceğini mahvetti” demişti.


Kardeşinin üzerine yapacaktı


Davanın 2005 yılındaki iddianamesinde de, Yılmaz’ın malvarlığıyla ilgili banka hesaplarına yer verildi. İddianamede Yılmaz, savcılığın tedbir koyarak Hazine’ye devrini istediği Beylerbeyi Beykonakları Sitesi’ndeki villasını kardeşinin üstüne geçirerek gizlemek istediği ileri sürülmüştü.


ALBAYIN MAL VARLIĞI


* Anamur Toroskent’te kooperatifte yazlık
* Lüks bir otomobil
* Ayvalık Ayışığı Kooperatifi’nde yazlık
* Ankara Çetin Emeç Bulvarı’nda daire
* Çankaya Yakupdal köyünde dubleks mesken
* Bir Passat otomobil
* Oğlu üzerine alınan Renault Clio marka otomobil
* İstanbul Akbank Selimiye Şubesi’nde 633 bin YTL’lik hesap.
* Eşi adına aynı şubede 83 bin YTL’Lik hesap

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs