Müslüman Sadece Müslüman’dır

Müslümanların yaşamış olduğu topraklarda, bazı güçlü azınlıkların, diğer topluluklar üzerinde egemenlikler kurmak, belli bir kesime menfaat sağlamak ve egemenliğin belli kişiler tarafından paylaşılmasını oluşturmak için ortaya koydukları düzenleri görmekteyiz.

 



Bid'at, Din'de temeli olmayan inançları ve ibadet şekillerini İslami bir kılıfla İslam'a yamamaktır. İslam dışı görüş, inanış ve tapınmaları İslam'a mal etmektir. İçinde bulunduğumuz toplumda gördüğümüz şekilsel, ameli bid'atlar, İslam ile beşeri bir dünya görüşünü sentez yaparak tamamlanmış olan bir dine saygısızlık işleyenlerin, bu sentez sonucu oluşan bid'at düzenlerinin ayakta kalmasını sağlayan davranışlardır



Müslümanların yaşamış olduğu topraklarda, bazı güçlü azınlıkların, diğer topluluklar üzerinde egemenlikler kurmak, belli bir kesime menfaat sağlamak ve egemenliğin belli kişiler tarafından paylaşılmasını oluşturmak için ortaya koydukları düzenleri görmekteyiz.



Milliyetçi, demokrasi, sosyalist, laik, kapitalist... gibi beşeri akımları İslamın başına getirerek milliyetçi-Müslüman, Müslüman-demokrat, laik-Müslüman, kapitalist-Müslüman gibi sentez arayışları dinin tamamlandığını bildiren Rabbimiz Allah'a karşı yapılan eksiklik iftirasından başka bir şey değildir. Bu eklentilerden bazılarını ve İslam ile hiçbir zaman bir araya gelemeyecek değerlerine baktığımızda, kişiyi İslam dairesinden çıkaracak bu tehlikeli bid'at girişimini daha iyi anlamamız sağlanacaktır.



 *Milliyetçi-Müslüman: Milliyetçilik, normal bir his ve duygu değil, insanın tüm ferdi ve toplumsal davranışlarını kontrol altına almak isteyen siyasal ve sosyal bir nizamdır. Bu sebeple çerçevesi vahy ile belirlenmiş, ferdi ve toplumsal nizamı kurmayı amaçlayan İslam ile milliyetçilik arasındaki uyuşmazlık kaçınılmazdır. 

  Milliyetçiliğin gayesi, tel örgülerle sınırlandırdığı bir toprak parçasının üstünde milli birimler kurmaktır. Fakat İslam'ın hedefi, iman etmiş insanlardan oluşan bir dünya birlikteliğidir. Irkçılık insanların vefakarlığının vatan sevgisi olduğuna inanırken, İslam, Allah ve din olduğuna inanır. Irkçı anlayış üstünlüğü kendi ırkından olanlardan belirlerken, İslam ise üstünlüğü iman ve takvada görmektedir. Milliyetçilik, yalnız kendi ırkının tarihine, kültür ve medeniyetine değer verir. Fakat İslam, insana sınır, ırk ve kavimle sınırlanmayan geniş bir görüş verir.



  Günümüzde Türk-İslam sentezi adı altında yeni bir din icat etme uğraşı verenlerin, bazı emellerini gizlemek için icat ettikleri demogojilerden biride: "Bizim savunduğumuz Milliyetçilik ideolojik manada değildir, Türklerin İslamın bayraktarlığını yapmalarını istemektir." Şeklinde görülmektedir
. Niyetleri İslam'a ihlasla teslim olmak yerine, Allah Tealanın diniyle haşa pazarlığa kalkışmak olan çevrelerin bu lafları milliyetçiliğin her yönü gibi vahy ile çelişmektedir. Hidayetin Allah(c.c.)'da olduğu belirtilen Kur'an'da, kimsenin sevdiklerini, kavmini hidayete erdirmesi mümkün görülmemektedir.
 "Sen, sevdiğini doğru yola eriştiremezsin, ama Allah, dilediğini doğru yola eriştirir. Doğru yola girecekleri en iyi O bilir." (28/Kasas 56)

*Kapitalist-Müslüman: Kapitalizm, kişilerin ve şirketlerin her türlü kazanca sahip olma esasına dayalı olan iktisadi bir nizamın adıdır. Kapitalizm, ekonomiyi holdinglere teslim ederek, daha fazla kârın ve kazancın bu holdinglerin kasalarında toplanmasını amaç edinmiştir.



Karaborsayı ve haksız kazanç için her yolu, serbest kılan kapital dünya görüşüne karşı İslam başkasının malını haksız yere gasp etmeyi ve karaborsacılığı haram kılmıştır. Kapitalist düzenin temel ilkesi olan faizle muamelenin serbest oluşu karşısında İslam'ın kesin olarak faizle yapılan muameleleri haram kılması, bu iki düzen arasındaki farkın ne denli büyük olduğunu gösterir.



İnsana, ruhi eğilimler ve ahlaki düşüncelerden soyutlanmış maddi bir varlık olarak bakan Kapitalizmi, toplumun manevi bir yüceliğe, ruhi ve ahlaki ulviyete sahip olmasının gerekliliğine önem İslam dini ile birlikte zikretmek ve kapitalist olmakla beraber Müslüman olunabileceğini iddia etmek Allah'ın dinine yapılan en büyük saygısızlıklardandır.



 *Demokrat-Müslüman: Demokrasi, halkın yönetime katılması ve çeşitli özgürlüklerin vaat edildiği bir dünya görüşü olarak tanıtılmakla beraber, biraz tefekkür ettiğimizde egemen güçlerin ve sermaye sahiplerinin toplumlara hükmetme aracı olarak, her yöne çekilebilmiş ve farklı tanımlanmış bir ideoloji olmaktan kurtulamamıştır.



Demokraside eğer hususi bir kanun kalabalıklar tarafından istenirse, dini nazarından ne kadar kötü görünürse görünsün, onun kanun kitabına konulması için gerekli teşebbüslerin yapılması gerekir. Eğer halk, herhangi bir kanunu sevmez ve onun kaldırılmasını isterse, o, ne kadar mükemmel ve doğru olursa olsun hemen silinmelidir.



İslam'da keyfiyet böyle değildir. İslam'da batı demokrasisinin hiçbir işi yoktur.İslam, halk hakimiyetini tamamen reddeder ve siyasetini Allah'ın hakimiyeti ile insanın vekilliği/halifeliği temelleri üzerine kurar.



 * Laik Müslüman: Dünya işlerine, dini anlayışın müdahale etmemesi olarak tanımlanan laiklik, batıda kilise ve din adamları zümresinden kurtulmanın çaresi olarak ortaya çıkmıştır. Ancak laik dünya görüşünün, sosyal hayatı imar etmek için nazil olan ve her türlü sınıfsal bölünmenin karşısında yer alan Kur'an'a ve O'na iman ettiğini açıklayan insanların bir arada yaşadığı toplumlara ithali bir takım zorlukları peşinden getirmektedir.

Laikliğin İslami kimlik ile ilişkilendirilmesi, kalemin yazmasına, kibritin yanmasına, suyun akmasına engel olmaya çalışmak gibi değerlendirilmelidir. Kalem yazmak, kibrit kıvılcım çıkarmak, su akmak için yaratıldığı gibi İslam'da yeryüzünü imar etmek için gönderilmiş kamil bir dindir.
 İslam, tüm dinlerin ve mesajların sonuncusu, insan hayatının yegane metodu, ilahi bir düzendir. "Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır." (3/Alİmran 85)



Hak ile batıl, ayrı ayrıdır. Doğru ile yanlış asla birleşemez. İslam'da biat(seçim), şura, din hürriyeti, hoşgörü, ilkelerinden hareketle; şirk ve zulüm düzenlerini, İslam'a aykırı yapılanmaları İslami sayma girişimleri Allah'ın dininden olmadığı halde ona sokulan bi'dat ve hurafelerdir.



İslami olmadığı halde İslam kılıfıyla sunulan bütün inanç, amel, tavır ve anlayışlara karşı duyarlı olmak ise bizlere düşen temel görevlerdendir.
 "Müslüman olmağa çağırılmışken gelmeyip Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kimdir? Allah, zalim olan milleti doğru yola eriştirmez." (61/Saf 7)


 


 


 


 


Kaynak: Hamza ER









 







#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs