Geyve ülkü ocaklarından “Kutlu Doğum Haftası” mesajı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Peygamber efendimizin miladi doğum günü olan 20 Nisan’ı kapsayacak şekilde 14 -20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmektedir.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Bu haftanın Hak din olan İslam’ın ve son peygamber Hz. Muhammed’ in yaşamının ve görüşlerinin daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını diliyoruz.

Peygamber efendimizin doğumunun üzerinden 1439 yıl geçmiş bulunmaktadır. Peygamberlik zincirinin son halkası olarak beşeriyete gönderilen Peygamber Efendimiz, yaşadığı zamanın krallığına son vermiş, aydınlık bir dönemin müjdecisi olmuştur.

Peygamber Efendimiz, kargaşanın huzurla, cahilliğin ilimle, çirkinliklerin güzellikle tebdilini sağlamış, Yaradan’ın yüce mesajlarını insanlığa ileterek, insanlığın yolunu irfan ve ferasetiyle aydınlatmıştır.

Hz.Muhammed’ in 23 yıllık Peygamberlik hayatı boyunca, İslam medeniyetinin ilim, adalet, barış, ahlak ve akıl gibi değerleri üzerinde inşasını başarmış, İslam dünyasının, en uç köşelerine kadar ulaşmayı başarmıştır.

Aynı zamanda Peygamber Efendimizin yaşantısı, güzel ahlakı, sabrı, adalet anlayışı, ileri görüşlülüğü ve insanlığa tebliğ ettiği mukaddes prensipleri, Türk – İslam medeniyetinin de fikri ve fiili referans noktası haline gelmiştir.

Efendimizin savunduğu ve tebliğini sağladığı kutlu değerler, barış ve huzur çerçevesinde vücut bularak, Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allahın ilahi mesajlarının benimsenmesine vesile olmuştur.

Onun bu sağlam temeller üzerinde inşa ettiği İslam Medeniyeti, bu günkü şartlarda çeşitli sorunlarla boğuşmaktadır.

Irak, Afganistan, Filistin gibi İslam ülkelerinin işgali, bir takım batılı devletlerin geldiği insanlık dışı noktayı ve İslam âleminin zor durumunu gözler önüne sermektedir.

İşte bu hazin tablo Peygamber Efendimizin bütün hayatıyla somutlaştırdığı mesajlarının İslam toplumları tarafından doğru okunmadığını ve benimsenmediğini göstermektedir.

Gerek ülkemiz, gerekse İslam dünyası açısından, kültürel değerlerin tahrip edildiği, şiddet ve ahlaki bunalımların yoğunlaştığı bu günlerde, Peygamber Efendimizin sünnetine, Yüce Kitabımız KURAN-I KERİM’İN hikmetine daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir.

Bu ihtiyacın karşılanması hususunda Türk- İslam Ülküsünü Şiar edinmiş Ülkücü Hareket, Türk ve İslam Dünyasına önderlik edebilecek bir konuma sahip olmak adına, “2023 Lider Ülke Türkiye” hedefine ulaşmak için sabır ve inançla çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Peygamber Efendimizi anmak, anlamak ve ahlakını anlatmak için de bir vesile olacak bu haftanın Türk-İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ederiz.
Geyve Ülkü Ocakları #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs