Geyveliler İstanbulda buluştu

İstanbul İlinde yaşayan Geyvelilerin kurduğu “Geyveliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği” İst. Aden Otelinde bir kahvaltı düzenledi.
Editör Editör

Kahvaltıya Geyveliler yoğun ilgi gösterdiler. Kahvaltıya Geyve’den Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar, Eşme Köyünden yazar Şeref Elma katıldı. Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Tahsin Kaya da kahvaltıya geldi.

Programa konuşmacı olarak Araştırmacı – Yazar Namık Cihan, konuk olarak emekli öğretmen – şair Fahri Ersavaş, Geyve İlköğretim Okulu Öğretmeni – şair İbrahim Açılan katıldılar.

Dernek Başkanı Suat Güney, kahvaltıya katılanlara kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Geyveli olan şair Fahri Ersavaş, Geyve için yazdığı şiirlerden bir demet sundu.

Geyve İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni İbrahim Açılan, Dernek Başkanı Suat Güney’e yazdığı şiir kitaplarından ve ebru ile bezenmiş şiir panosu hediye etti. Açılan Geyve için yazdığı şiirlerden okudu.

Yazar Cihan; Geyve tarihi, Geyve’nin coğrafi özellikleri, Geyve folkloru konularında bilgiler verdi. Cihan’ın konuşmasında söylediği “ Bütün yollar Geyve’ye çıkardı, bütün yollar Geyve’den geçerdi bir zamanlar. Bu gün 10 dakikada geçtiğimiz Geyve Boğazı, kurtuluş savaşı nabzının attığı yerdir. O boğaz düşse idi Ankara düşecek, Türkiye Cumhuriyeti olmayacak, binlerce yıllık Türk Tarihi düşecekti. Ne kumandandır Ali Fuat Paşa, ne ordudur o kuva-yı milliye. Geyve ovadır, boğazdır, ırmaktır, köprüdür, medeniyetlerin kesişme noktasıdır.” Sözleri uzun alkış aldı.

Cihan, bilgilendirme konuşmasının sonunda, eski Geyve fotoğraflarından hazırlayıp sunduğu slâyt gösterisi ile katılımcıları geçmişe götürdü.

Kahvaltı programı, çektirilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs