Öğrencilere Gıda Dedektifliği semineri

Atatürk İlköğretim ve Osman Gazi İlköğretim okulu öğrencilerine seminer verildi.

Geyve Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak; Geyve İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Osman Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinden 7 şer kişilik toplam 21 kişilik guruba “Gıda Dedektifliği Projesi Kapsamında Eğitim Semineri” verildi.

İstanbul Gıda Güvenliği Derneği Üyelerinden Zuhal Başaran ve Muhteber Ersin öğrencilere, denetimlerde tüketicinin de görevli olduğu bilincini yaymağı amaçlayan ve gıda dedektifliği uygulamasını bütün okullara yerleştirmeği hedefleyen bir seminer verdiler.

Bu seminer sonucunda öğrencilere sertifika ve dedektiflik kimliği verilecek. Kimlik alan öğrenciler denetimlerde gördükleri eksiklikleri derneğe bildirecekler, konular bakanlık bazında sorgulanacak.

Alınan bilgilere göre; bu uygulamalar sonucunda çeşitli firmalar temsilcilikler ve gönüllü gıda mühendislikleri verecekler.

Bu uygulama önce İstanbul İlinde 2 ilçede yapıldı. Geyve bu uygulamanın yapıldığı Türkiye’nin 3 ilçesi oluyor.

Eğitim Seminerine ayrıca; İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Doğan, İlçe Tarım Müdürü Alper Sezer, Tarım İl Müdürlüğünden Gıda Müh. Elif Mermi, Gıda Kontrolörü Fatma Bilaloğlu katıldılar.

Seminer sonunda; birlikte yenilen yemekten sonra bir markette uygulamalı çalışmalar yapıldı.

 

Namık Cihan

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs