Eğitim-Bir-Sen’den toplantı..

Geyve Eğitim-Bir-Sen, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde bulunan Yemek Salonu’nda bir toplantı düzenledi.
Editör Editör
Geyve Eğitim-Bir-Sen, Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi bünyesinde bulunan Yemek Salonu’nda bir toplantı düzenledi.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Sakarya şube başkanı Sevban Yıldırım, İl sendika yönetim kurulu, Eğitim-Bir-Sen Geyve İlçe başkanı Ahmet Şengül ilçe yönetim kurulu ve üye öğretmenlerle eşleri katıldı.

Şengül: “Eğitim-Bir olarak 1982 yılında başladı. Daha sonra Eğitim-Bir-Sen olarak adımızı değiştirdik. Bütün sorunlar çözülmüş olsa sendikaya ihtiyaç kalmaz. İstişare toplantılarını daha sık olarak yapmağa çalışacağız. Bizler sokak sendikacılığı yapmıyoruz.

Kırıp döküp zarar vermekle işimiz yoktur. Yapmak istediğimiz ve yasal olan haklarımızı hukuki yollardan elde etmeğe çalışıyoruz. Sendikanın ve sendikalı olmanın önemli bir yol olduğunu anlatmağa çalışıyoruz.”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya İl başkanı Sevban Yıldırım: “Meselelere şaşı bakarsanız olayları değişik görürsünüz.

Bizlerden kesintiler neden yapılmaktadır? Yapılan kesintilerden en çok kim veya kimler etkilenmektedir.

Yapılan bu işlemlerden dolayı MHP tarafından 4688 nolu yasaya imza atıldı. KAMU-SEN olarak bizler herhangi bir hükümetle işbirliği yapmayız. Eğim-sen’li bayan üyelerimiz daha erkeksi davranarak davamızı savunmaktadır. Bizim meselemiz sivil anayasa ile ilgilidir.

Başörtüsünden dolayı yüksek okullara giremeyen talebelerimiz var.

Bizler Eğitim-sen olarak yapılması gerekenin en fazlasını yapmağa çalışacağız. “Derin Devletin karşısında, derin Türkiye var.”

Sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi gerek. Sendikalar güçlü olmalı.

Öğretmenlerimiz mutlaka sendikalı olmalıdır. 40 lı, 50 li, 70 li, 80 li yıllarda yapılanlarla bugün yapılanlar aynı değildir. Yakma, yıkma, tahrip etme gibi olaylar hiçbir zaman tasvip etmediğimiz olaylardır.”dedi.

Misafirlere Etli pilav, ayran, tatlı ve çay ikramı yapıldı.
Not: Haberin devamını okumak için lütfen linki
http://www.sakaryabolgehaber.com/?NetPaper.ANKAmedya=NEWS&NEWS_CODE=2967 tıklayınız.
Foto ve Haber: Mustafa Hamdullah ERGİN

Eğit-Bir-Sen Sakarya İl başkanı Sevban Yıldırım
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs