Kent konseyi toplanıyor

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya Başkanlığında Kent Konseyi Kültür Merkezinde saat 14 de toplanıyor.
Ali ARICI Ali ARICI

 5393 Sayılı Belediye Kanununun 76.maddesi ve Kent Konseyi Yönetmeliği gereği oluşturulması gereken Kent Konseyi Toplantısı 30.09.2009 Çarşamba günü saat 14:00 ‘de Kaymakamlık Kültür Merkezi Konferans Salonunda toplanacağı bildirildi.

Gündemin, açılış, Saygı Duruşu, İstikal Marşının okunması, Divan Teşekkülü, yürütme kurulunun seçimi, Kent Konseyi Başkanının seçimi, Kadın ve Gençlik Meclislerinin seçimi, dilek ve temenniler, kapanış ve yoklamadan oluştuğu belirtildi.

KENT KONSEYİ NEDİR?

5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu konseydir. Bu konseyde karar vericilerin yan ısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır. Kanundaki tanımı; merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluşulan, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı oluşturulan yönetim mekanizmasıdır.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs