Güne bakan köy: Doğantepe..

Geyve İlçesinin doğusunda, yüzünü güneşe dönmüş, çalışkan ve güleç yüzlü insanların yaşadığı bir köy vardır; DOĞANTEPE.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN
Geyve İlçesinin doğusunda, yüzünü güneşe dönmüş, çalışkan ve güleç yüzlü insanların yaşadığı bir köy vardır; DOĞANTEPE.

Geyve - Taraklı Karayolunda yolculuk yapanların hemen dikkatini çeker bu köy. Düzenli sokak yapısı, bakımlı ve badanalı evleri, yeşilliklere yaslanmasıyla daha bir güzeldir.

Oldukça rahat yaşayan ve varlıklı bir köy olan Doğantepe’de, son yıllarda ekonomik sıkıntı iyice hissedilmektedir. Toprak pastasının iyice küçülmesi, üretilen meyvelerin para etmemesi vs. nedenler insanları kara kara düşündürüyor
.
GEYVE HABER yönetimi Doğantepe Köyünü ziyaret ederek, çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu.

İmece çalışmaları ile köylerine yeni bir cami yapan, sağlık ocağı hizmet binası kazandıran, muhtarlık binasının elden geçiren, köylerindeki YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) öğrencilerine kucak açan güler yüzlü insanlara nasıl saygı duyulmaz.

Köy kahvesinde yapılan sohbette sorunlarını dile getiren; İhsan ağabey, Muharrem ağabey, Mustafa ağabey, Sali Mehmet ağabey hep aynı noktada birleştiler; yetiştiriciler olarak bir kooperatif çatısı altında birleşmek zorundaydılar. Kendilerini dolandıran alıcılara karşı, ürünlerini daha iyi bir fiyata satabilmek için başka çareleri yoktu.

Gelen genç nüfusa örnek olabilmekten başka şansları yoktu.
Doğantepe Köyüne ve bir birinden güleç yüzlü insanlarına selam olsun.

Foto ve Haber: Namık CİHAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs