Sakarya Başörtüsü Platformundan 84. Eylem

Sakarya Başörtüsü Platformu 84. Başörtüsü eyleminde; Militarsit zihniyetin sorgulanamaz olarak anlaşılması için yapılan çalışmalara, Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden yürütülen politikalara, kaoslardan medet uman oligarşik yapının tekrar sahnelemeye çalıştığı Malatya olayı’na değinildi.

Ali ARICI Ali ARICI


 Sakarya Başörtüsü Platformu adına Özgür-Der Sakarya Şubesi Üyesi Ömer SEVİM tarafından okunan 84.basın açıklamasında; “Askeri vesayetin sorgulanamaz ve yargılanamaz olarak algılanması ve kabul edilmesi için yapılmadık hokkabazlık kalmıyor. Militarist zihniyetin bütün bir toplum tarafından kanıksanması için çalışılıyor.” cümleleri ile tanımlanmaya çalışılan sorgulanamaz askeri vesayet anlayışının, son zamanlarda gündemi meşgul eden Cumhurbaşkanlığı seçimi ile irtibatlı olduğu şu ifadelerle dile getirildi. “On yıllardır militarist darbeci bir zihniyetle ülkeyi idare edenlerin son dönemde kullandıkları argüman cumhurbaşkanlığı makamı ya da başka bir deyişle cumhurbaşkanının kimin olacağı. Evet! Militarist yapı Cumhurbaşkanlığı tartışmaları üzerinden şahlandırılmaya çalışılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği adlı Ahmet Necdet Sezer’in finansörlüğünde semirtilen darbeci yapılanma, bütün medya ve basını arkasına alarak mitingler düzenliyor.”


 SEVİM açıklamasında Malatya’da meydana gelen olayla ilgili olarak şunları söyledi. “Bu tür cinayetlerle kendi konumlarının bekasına hizmet eden oligarşik yapı, insafsızlık ve gözü dönmüşlüğün en korkunç örneklerini sergiliyor. Yıllarca kargaşa ve kaoslardan beslenenler çok eski bir oyunun yepyeni versiyonunu sergiliyorlar. Ancak oyunlarının tutmadığı ve tutmayacağı her geçen gün daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor.” Ayrıca Kudüs’ün Özgürlüğü yolunda şehid olan Abdülaziz El RANTİSİ rahmetle anıldığı açıklama ”Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelenin süreceğine söz veriyoruz. RANTİSİ Filistin Davasının diğer şehitleri gibi ölümsüzdür ve O’nun yolu bizim de yolumuzdur.” cümleleri ile sona erdi.


 “Başörtüsü İslamın Emri - Müslüman Kadının Kimliğidir”, “Zulme Karşı Direneceğiz - Başörtüsüne Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları eylem boyunca ”Hukuksuz Devlet, İktidarsız Hükümet” ve “Yolumuz Şehidlerin Yoludur” sloganları attılar. Eylemde, “Başörtüsüne özgürlük, hemen şimdi!”, “Örtüne, İnancına, Kimliğine Sahip Çık!”, “Dün Okul, Bugün Sokak, Peki Yarın???” ve “Başörtümüz Kimliğimiz, Vazgeçmeyiz” yazılı dövizler de taşındı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs